• 5 DAGEN VOER #WEEK44

  • Ja. Het is koud. Tijd om dat immuunsysteem even een boost te geven. En dus flink wat veggies naar binnen te werken. Wat dan precies? Hoef je niet over na te denken. Hebben wij al voor je gedaan. 

    MAANDAG: FALAFELSALADE MET NAAN

    Het ziet er misschien niet zo uit. Maar deze is écht heel lekker. En gezonder kan bijna niet.



    Benodigdheden:

    - Bladspinazie
    - Aubergine
    - Courgette
    - Champignons
    - Falafel
    - (Griekse) yoghurt
    - Komkommer
    - Naan
    - Knoflook
    - Olijfolie
    - Peper en zout

    Bereiding:

    - Verwarm de oven voor op 225 graden
    - Snijd de aubergine, courgette en champignons in stukjes
    - Bak ze in olie, met een beetje peper en zout
    - Bak de falafel eventjes mee
    - Stop de naan ongeveer 10 minuten in de oven
    - Maak ondertussen tzatziki. Stop de (Griekse) yoghurt in een schaaltje, snijd een teentje knoflook en doe ‘m erbij. Rasp de komkommer erboven en breng op smaak met een beetje peper en zout.
    - Stop de spinazie in een grote kom en mix alle groenten en falafel erdoor
    - Tzatziki eroverheen, naan erbij en je eten is klaar!


    DINSDAG: COUSCOUS MET DRUIVEN EN GEROOKTE KIP

    Deze is top. Want heel lekker en je hebt er maar één pan voor nodig. Scheelt weer afwas…



    Benodigdheden:

    - Couscous
    - Druiven
    - Pijnboompitten
    - Avocado
    - Gerookte kip
    - Bosui
    - Komkommer
    - Feta
    - Peper en zout
    - Olijfolie

    Bereiding:

    - Stop de couscous in een klein laagje kokend water, goed roeren!
    - Snijd de gerookte kip in kleine stukjes
    - Halveer de druiven en snijd de avocado, bosui, komkommer en feta in stukjes
    - Bak de pijnboompitten kort
    -  Stop de couscous in een grote saladebak en doe de gerookte kip, druiven, avocado, bosui, komkommer, feta en pijnboompitten erbij
    - Beetje peper, zout en olijfolie erover en smullen maar!

    WOENSDAG: PENNE MET GROENE ASPERGES EN ZALM 

    Dit is geen goedkoop studentenmaaltje van 2 euro. Maar soms mag het even. Breekt zo lekker de week.


    Benodigdheden:

    - Penne
    - Pesto
    - Groene asperges
    - Cherrytomaatjes
    - Gerookte zalm
    - Rucola
    - Pijnboompitten
    - Tomaatjes
    - Parmezaanse kaas
    - Knoflook
    - Italiaanse kruiden
    - Olijfolie

    Bereiding:

    - Verwarm de oven voor op 200 graden
    - Kook de penne
    - Gril of bak de groene asperges kort in een beetje olijfolie
    - Vet een ovenschaal in met olijfolie, leg de tomaatjes erin, snijd een teentje knoflook, en doe er knoflook, Italiaanse kruiden en olijfolie bij. Zet de ovenschaal tien minuutjes in de oven.
    - Rooster de pijnboompitjes
    - Roer de pesto door de penne
    - Doe de rucola, asperges, tomaatjes en zalm erbij
    - Strooi de pijnboompitjes en de Parmezaanse kaas eroverheen. Klaar!


    DONDERDAG: RIJST MET VÉÉL GROENTE, VEGETARISCHE BALLETJES EN MUNT

    Voor deze zijn alle ingrediënten natuurlijk gewoon in de supermarkt te koop. Maar wil je het goedkoper, verser en nóg lekkerder maken? Ga dan even langs een Turkse winkel!



    Benodigdheden:

    - Rijst
    - Aubergine
    - Courgettes
    - Champignons
    - Gepelde tomaten
    - Munt
    - Vegetarische balletjes
    - Olijfolie
    - Peper en zout

    Bereiding:

    ­
    - Kook de rijst
    - Snijd de aubergine, courgette en champignons en bak het allemaal in een grote wokpan
    - Bak ondertussen de vegetarische balletjes
    - Doe de laatste twee minuten de gepelde tomaten en de munt bij de groenten
    - Rijst op je bord, saus eroverheen en vega balletjes erbij. Eet smakelijk!

    VRIJDAG: SALADE MET GARNALEN + ZALMPAKKETJES

    Vrijdag, visdag!



    Benodigdheden:

    - Slamelange
    - Roze garnalen
    - Mango
    - Pijnboompitten
    - Avocado
    - Bladerdeeg
    - Kruidenkaas
    - Zalm
    - Dille
    - Peper en zout
    - Olijfolie 

    Bereiding:

    - We beginnen met de zalmpakketjes. Verwarm de oven voor op 225 graden
    - Ontdooi de plakjes bladerdeeg
    - Smeer de plakjes bladerdeeg voor de helft in met kruidenkaas, leg er een klein stukje zalm op, strooi er een klein beetje dille, peper en zout overheen en vouw dicht. Maak de randjes met een vork aan elkaar vast, en prik wat gaatjes bovenin het zalmpakketje.
    - Stop de zalmpakketjes ongeveer 20 minuten in de oven
    - Maak ondertussen de salade klaar. Stop eerst de slamelange in een slabak
    - Verwarm de garnalen kort in een pannetje
    - Schil en snijd de mango en avocado
    - Rooster de pijnboompitjes
    - Doe de mango, avocado, garnalen en pijnboompitten bij de slamelange
    - Even door elkaar husselen, zalmpakketjes uit de oven, en klaar!


     

Gerelateerd