• 5 DAGEN VOER #WEEK48

  • Geen kookinspiratie meer? Niks aan de hand. Want wij gooien weer 5 makkelijke recepten op je!

    MAANDAG: GORTSALADE MET GRANAATAPPELPITJES

    Deze salade is gezond, lekker en ziet er ook nog eens uit als een toetje!

    Benodigdheden:
    - Gort (gewoon te koop in de supermarkt!)
    - (Griekse) yoghurt
    - Knoflook
    - Verse bladpeterselie
    - Granaatappelpitjes
    - Falafel balletjes
    - Olijfolie
    - Peper en zout

    Bereiding:
    - Kook de gort
    - Maak de saus: snijd de knoflook en de blaadjes van de peterselie in kleine stukjes. Voeg ze bij de Griekse yoghurt en doe er een beetje peper en zout bij.
    - Bak de falafel balletjes kort in een beetje olijfolie
    - Giet de gort af en leg het op de borden.
    - Verdeel de saus erover, en doe de granaatappelpitjes, falafel en peterselie erbij. Klaar! Eet smakelijk!

    DINSDAG: PITABROODJES MET TONIJN EN TZATZIKI

    Deze pitabroodjes met tonijn staan zó op tafel!


    © Albert Heijn

    Benodigdheden:
    - Pitabroodjes
    - Tomaten
    - Komkommer
    - Zwarte olijven
    - Sla
    - Blikje tonijn
    - (Griekse) yoghurt
    - Ui en knoflook
    - Peper en zout

    Bereiding:
    - Snijd de ui, de tomaten, de sla en de olijven in kleine stukjes.
    - Maak de tzatziki: rasp de komkommer en doe het bij de yoghurt. Breng op smaak met een beetje peper, zout en knoflook.
    - Rooster de pitabroodjes in de broodrooster
    - Snijd het pitabroodje open en vul met sla, tomaat, ui en zwarte olijven. Doe er een eetlepel tonijn in en schep de saus erover. Eet smakelijk!

     

    WOENSDAG: CARPACCIO WRAP

    Wraps zijn chill. Carpaccio ook. En 1 + 1 = 2.


    ©
     Kookidee.nl

    Benodigdheden:
    - Wraps
    - Rundercarpaccio
    - Veldsla
    - Pijnboompitten
    - Parmezaanse kaas
    - Truffelmayonaise
    - Peper en zout

    Bereiding:
    - Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur
    - Smeer een laagje truffelmayonaise over de wraps
    - Verdeel de veldsla over de wraps en leg de carpaccio erop
    - Strooi er wat Parmeaanse kaas en een beetje peper en zout over
    - Rol de wraps op en snijd doormidden. Eet smakelijk!

    DONDERDAG: FREEKEH MET NOTEN, ROZIJNEN EN COURGETTE

    Freekeh? Jep. Dat is een graansoort. Lekker, gezond en gewoon te koop in de supermarkt!



    Benodigdheden:
    - Freekeh
    - Rozijnen
    - Notenmix
    - Courgette
    - Parmezaanse kaas
    - Peper en zout

    Bereiding:
    - Bereid de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    - Snijd de courgette in plakjes, doe er een beetje peper en zout over en grill kort in olijfolie.
    - Leg de freekeh op je bord. Doe de noten, rozijnen en courgette erdoor. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en je bent al klaar!

    VRIJDAG: ITALIAANSE STAMPPOT

    Hollandse pot. Met een Italiaanse touch!


    © Chicks love food

    Benodigdheden:
    - Kruimige aardappels
    - Pijnboompitjes
    - Parmaham
    - Courgette
    - Italiaanse kruiden

    Bereiding:
    - Schil de aardappelen en snijd ze in stukken
    - Kook ze in 20 minuten zacht
    - Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan
    - Bak de parmaham knapperig
    - Snijd de courgette in blokjes en bak ze een paar minuten aan. Breng op smaak met een beetje peper, zout en Italiaanse kruiden.
    - Giet de aardappels af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappels fijn.
    - Breng de aardappels op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.
    - Meng de courgette, stukjes parmaham en pijnboompitjes door de aardappels. Klaar!

Gerelateerd