• HET IS BARBECUE WEER!

  • Jaaaaaaa het is barbecue weer! En misschien wel voor de laatste keer. Dus trek dat rooster uit je schuur en laat die aanmaakblokjes knetteren!

    Uiteraard trek je wat kilo’s bij de slager vandaan. En komt het stokbroodje pindasaus om de hoek kijken. Maar dan wordt het vaak al lastiger.

    Dus daarom hier. Van ons. Voor jou: 5 prima vleesloze barbecue snacks!

    GEVULDE CHAMPIGNON

    Een klassiekertje. En makkelijk. Of misschien ook wel daarom. Goed. Komt ie.

    Benodigdheden

    - champignons
    - kruidenkaas
    - walnoot
    - peper

    Bereiding

    - borstel de champignons schoon- trek de steeltjes eraf zodat er wat in kan
    - mis de restjes champignon met de roomkaas
    - gooi de stukjes walnoot erbij
    - prop het goedje in de champignons
    - Wat peper er overheen
    - Hoppa op de bbq!

    ZOETE PAPRIKA MET GORGONZOLA

    Misschien wel nóg makkelijker. En staat nog hip ook.

    Benodigdheden

    - Zoete puntpaprika
    - (Pikante) gorgonzola
    - Walnoten (had je toch nog over)
    - Evt. wat port (heeft je moeder wel)
    - Olijfolie

    Bereiding

    - Snij de koppen van de paprika eraf, halveer en hol ‘m  uit
    - Vul de helften met gorgonzola en walnoot
    - Doe er eventueel (klein!) scheutje port bij
    - Tik zelf een klein portje achterover
    - Gewoon omdat het kan
    - Smeer ze in met olijfolie

    En hij kan de BBQ op!

    MAIS AAN EEN STOKKIE

    Voor het eerst geproefd op de Gili eilanden (bij Bali daar). Oh mijn God ZO goed.

    Benodigdheden

    - Suikermais
    - Chilisaus
    - Zout
    - Suiker
    - Boter

    Bereiding

    - Kook de mais 15 minuutjes
    - Dan 10 minuten grillen op de BBQ
    - Hop je bordje op
    - Insmeren met chilisaus en boter
    - Beetje zout en suiker erop
    - Klaar!

    GEVULDE ZOETE AARDAPPEL

    Zoete aardappel. De snack onder de groente. En gevuld nóg lekkerder.

    Benodigdheden

    - Zoete (kleine) aardappels
    - Blikje maïs
    - Avocado
    - Koriander
    - Peper
    - Zout
    - Citroen(sap)

    Bereiding

    - Was de aardappelen en doe ze met schil en al in zilverfolie
    - Leg ze 40 minuten op de barbecue
    - Mix de avocado, mais, koriander, peper, zout en citroensap door elkaar
    - Test met een satéprikker of de aardappelen gaar zijn
    - Snijd de aardappelen in de lengte in
    - Vul ‘m met je avocado mix
    - En klaar is de BBQ koning!

    GEPOFTE BANAAN

    Vanaf snotneus af aan al iedereens lievelings.

    Benodigdheden

    - Banaan (je raadt het niet)
    - Beetje rum voor de banaan
    - Beetje rum voor jou
    - Hagelslag of (basterd)suiker

    Bereiding

    - Gooi de banaan in z’n geheel op de BBQ
    - Laat ‘m 10 minuutjes (licht)bruin bakken
    - Haal ‘m van de BBQ en snij ‘m in de lengte open
    - Strooi er hagelslag of (basterd)suiker in
    - Scheutje rum erbij
    - Verbrand de rum (zo hou je alleen de smaak over)
    - Of brand de rum lekker niet 

Gerelateerd