• VIJF DAGEN (EENPERSOONS)VOER #WEEK41

  • Zullen we vanavond naar de film? Ga je mee sporten? Of zin om helemaal uit ons plaat te gaan in de kroeg straks? Nee. Nee. Nee.

    De herfst is in volle gang. Iedereen heeft ’t druk, druk, druk. Dus ook geen tijd om samen te eten? Nou. Komt dát even goed uit! We dumpen wat eenpersoonsvoer op je. Naar binnen stouwen en weer doorgaan met druk doen. Joe!

    MAANDAG: BLAUWE KAAS, GRANAATAPPEL, PEER SALADE

    Benodigdheden:

    -       Spinazie
    -       Blauwe kaas
    -       Peer
    -       Een granaatappel (de pitjes)
    -       Balsamico
    -       Handje pecannoten

    Bereiding:

    -       Snijd de peer en de blauwe kaas tot blokjes.
    -       Haal de pitjes uit de granaatappel.
    -       Breek de pecannoten.
    -       Leg de spinazie op en bord en verspreid alle ingrediënten.
    -       Maak het af door overal een beetje balsamico overheen te gieten.
    -       Eet ze! 

    DINSDAG: WRAPS MET GROENE ASPERGES 

    Benodigdheden:

    -       (Volkoren) wraps
    -       Groene asperges
    -       IJsbergsla
    -       Avocado
    -       Kip
    -       Kipkruiden (cajun + ketjap)
    -       Crème fraîche
    -       Peper en zout

    Bereiding:

    -       Marineer de blokjes kip door er ketjap en veel cajun overheen te gooien.
    -       Bak de kip in 10 min gaar.
    -       Kook de groene asperges in 10 min beetgaar.
    -       Snijd de avocado.
    -       Leg de wraps even kort in de oven, of gooi ze eventjes in een koekenpan om ze op te warmen.
    -       Besmeer de wrap met crème fraîche.

    WOENSDAG: ZOETE AARDAPPELSOEP

     Benodigdheden:

    -       1 grote zoete aardappel
    -       1 ui
    -       1 teentje knoflook
    -       1 rode peper
    -       1 eetlepel olijfolie
    -       1,5 liter groentebouillon

    Bereiding:

    -       Doe de blokjes zoete aardappelen vijf min in kokendheet water.
    -       Snijd de rode peper, ui en knoflook tot kleine stukjes en bak dit in de soeppan met een beetje olie (vergeet de pitjes niet uit de rode peper te halen, anders wordt ie érg pittig).
    -       Bak daarna de zoete aardappelen met dit mengsel mee in de soeppan.
    -       Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en laat dit 20 min staan op een laag pitje.
    -       Pureer met de staafmixer en gooi er nog wat peper en zout bij!

    DONDERDAG: BULGUR SALADE MET TOMAAT EN GEITENKAAS

    Benodigdheden:

    -       Bulgur (met een bouillonblokje)
    -       Geitenkaas
    -       Tomaatjes
    -       Peterselie
    -       Olijfolie
    -       Peper en zout
    -       1 sjalotje
    -       Rode wijnazijn

    Bereiding:

    -       Kook de bulgur volgens de verpakking (tip: gooi er een bouillonblokje bij voor wat extra smaak).
    -       Snijd de tomaat, geitenkaas, peterselie en het sjalotje tot kleine stukjes en gooi dit door de bulgur.
    -       Maak af met een scheutje rode wijnazijn en wat peper en zout!

    VRIJDAG: KIP MET HARISSA EN TOMAAT

    Benodigdheden:

    -       Kipfilet
    -       Potje harissa
    -       Olijfolie
    -       Oregano
    -       Cherrytomaten
    -       Als je wil kan je er ook andere groenten bijgooien zoals courgette en aubergine
    -       Olijven
    -       Gebakken aardappeltjes
    -       Cajun kruiden

    Bereiding:

    -       Verwarm de oven voor op 200 graden.
    -       Besmeer de kip met harissa en olijfolie en gooi er wat oregano op.
    -       Doe dit samen met de hele tomaten en olijven in de oven.
    -       Laat het een klein half uurtje staan, check even of de kip dan gaar is.
    -       Bak de aardappeltjes in een pan met een beetje cajun kruiden.
    -       Eet smakelijk en goed weekend!

Gerelateerd