• VIJF DAGEN MEENEEM-VOER #WEEK36

  • De weer-apps zeggen het: de zomer is nog niet voorbij! Dus trommel je al je maten op om in ’t park te hangen. Vergeet niet naast ’t zuipen ook te eten. Die bodem leg je met dit makkelijke ‘meeneem-voer’.

    MAANDAG: WRAPS MET GORGONZOLA EN PEER

    Oprollen. Aluminiumfolie eromheen en meenemen. Ook chill als lunch.

    Benodigdheden:

    - Wraps (volkoren of normaal)

    - Peer

    - Walnoten

    - Gorgonzola

    - Champignons of courgette, wat jij lekker vindt

    - Veldsla

     

    Bereiding:

    - Snijd de peer, gorgonzola en champignons/courgette in kleine stukjes

    - Bak de champignons/courgette en voeg op het laatst de gorgonzola toe (zorg dat deze niet volledig smelt, dus haal ’t er op tijd weer uit)

    - Breek de walnoten zodat ze wat kleiner zijn

    - Beleg de wrap met de sla, peer, kaas, noten en groenten

    - Oprollen, inpakken en klaar!

     

    DINSDAG: SALADE PARMAHAM, PISTACHE EN MOZARELLA

    Als je dit voer mee wil nemen heb je ‘n glazen pot, of langwerpige plastic bak nodig. Let op: de volgorde van het vullen van die bak is belangrijk. Check hier hoe je dit doet!

    Benodigdheden:

    - Parmaham

    - Pistachenoten

    - Mozarella

    - Meloen

    - Komkommer

    - Veldsla

    - Balsamico

    - Dunne zoute crackers

     

    Bereiding:

    - Eerste laag: 1-2 eetlepels balsamico

    - Tweede laag: komkommer (veel, zodat het goed wordt opgenomen in de balsamico)

    - Derde laag: mozzarella in stukjes

    - Vierde laag: parmaham en meloen

    - Vijfde laag: veldsla

    - Zesde laag: pistachenoten

    - Laatste laag: stukjes cracker

    - Neem een plastic bordje mee en zet de bak op z’n kop op het bord.

     

    WOENSDAG: RODE BIETEN COUSCOUS MET GEITENKAAS EN KIP

    Laat vandaag je witte outfit in de kast, voor ie roze wordt.



    Benodigdheden:

    - Couscous

    - Bouillonblokjes

    - Komkommer

    - Kikkererwten

    - Geitenkaas

    - Rozijnen

    - Spinazie

    - Rode bieten 

    - Kipburgers

    - Peper en zout

     

    Bereiding:

    - Kook het water met twee bouillonblokjes

    - Haal de pan van het vuur en gooi de couscous erbij, goed roeren!

    - Laat de couscous afkoelen

    - Snij de komkommer en de geitenkaas

    - Pak een grote bak en gooi de rode bietjes, daarna de geitenkaas, komkommer, kikkererwten (goed afgieten) en de rozijnen erbij

    - Bak de kipburgers en laat ze afkoelen

    - Snij de kipburgers in kleine stukjes en gooi het in de bak

    - Gooi de couscous erbij en hussel alles met ‘n beetje peper en zout!

    - Stop alles in een meeneem bak met de spinazie bovenop

    - Eet smakelijk!

     

    DONDERDAG: BROODJE TONIJNSALADE

    Het is een klassieker. Maar wel eentje die je makkelijk in je rugzak stopt.

    Benodigdheden:

    - Italiaanse bol

    - 1 rode ui

    - 4-5 augurken

    - IJsbergsla

    - Tomaat

    - Komkommer

    - Blikje tonijn

    - (Wasabi) mayonaise

    - Peper en zout

    - Aluminiumfolie

     

    Bereiding:

    - Snij dunne plakjes tomaat en komkommer

    - Snij de uien en de augurken tot kleine stukjes

    - Mix de wasabi mayonaise met de inhoud van het blikje tonijn

    - Gooi de ui en augurken erbij en roer alles door elkaar

    - Leg wat ijsbergsla op je broodje

    - Smeer de tonijnsalade er overheen + wat peper en zout

    - Tomaat & komkommer erbovenop

    - Doe je broodje dicht, aluminiumfolie er omheen en gaan!

     

    VRIJDAG: SUSHI VOOR LUIE DONDERS

    Haal die ‘meeneembak’ maar weer uit de kast. Vandaag ga je sushi eten. En met deze warmte gaan we natuurlijk voor de makkelijke versie.

    Benodigdheden:

    - Sushirijst

    - Komkommer

    - Avocado

    - Zalm

    - Nori

    - Sojasaus

    - Wasabi

     

    Bereiding:

    - Kook de rijst volgens de aanwijzingen

    - Snij de avocado, komkommer en zalm ook in kleine stukken

    - Gooi de rijst in een bak en doe er wat sojasaus doorheen

    - Verpulver twee nori-vellen door de rijst heen

    - Leg de avocado, zalm en komkommer er bovenop

    - Belangrijk bij sushi: de wasabi. Stop ‘m in je tas.

    - Goede bodem voor een zuipavond!

Gerelateerd