• VIJF DAGEN VOER #WEEK35

  • Kut. De vakantie is voorbij. Wil jij na je lange school-, studie- / werkdag niet 100 uur in de keuken staan?

    Lees dan dit. Wij gooien namelijk weer vijf easy peasy recepten op je!

    MAANDAG: ZOMERSE ZOETE AARDAPPELSTAMMPOT MET ANDIJVIE

    © Cheffie_Amsterdam

    Stamppot in de zomer? Doen we gewoon. Heel makkelijk én gezond, want ja. Je weet ‘t hè, die zoete aardappel is geen aardappel, maar een groente.

    Benodigdheden:

    -       Zoete aardappelen (twee grote aardappelen voor twee mensen)
    -       Andijvie
    -       Pijnboompitten
    -       Zongedroogde tomaat
    -       Peper en zout

    Bereiding:

    -       Schil de zoete aardappelen en gooi ze in kokend heet water (met een beetje zout)
    -       Kook de aardappelen tot ze zacht zijn (zo’n 25 min)
    -       Snij de andijvie in kleine stukjes
    -       Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan
    -       Snij de zongedroogde tomaten
    -       Prik met ‘n vork in de aardappelen en check of ze zacht zijn. Giet ze af (bewaar wat kookvocht)
    -       Stamp de aardappelen met een vork / stamper en gooi wat kookvocht / een scheutje olie (uit het potje van de tomaatjes) erbij
    -       Meng de andijvie, pijnboompitjes en tomaatjes door de gestampte aardappelen
    -       Wat peper en zout om ’t af te maken!

    DINSDAG: MANGO & ZALM SALADE

    Mango en zalm een gekke combi? Helemaal niet! Deze salade zet je zó op tafel en ’t ziet er nog mooi uit ook!

    Benodigdheden (voor 2 personen):

    -       2 zalmfilets (goedkope en ook lekkere variant ligt in de vriezer bij de vis)
    -       1 avocado
    -       Rucola
    -       1 mango
    -       Geitenkaas
    -       Dadels
    -       Olijfolie
    -       Balsamico
    -       Peper & zout

    Bereiding:

    -       Bak de zalm in een beetje olie
    -       Snij de avocado / mango / geitenkaas / dadels
    -       Gooi de rucola op je bord
    -       Verspreid de zalm en alle andere ingrediënten
    -       Druppel wat balsamico over de salade
    -       Afmaken met peper & zout
    -       Geniet!

    WOENSDAG: PITTIGE POMPOENSOEP

    Ben je lekker oververhit vandaag? Eet ‘n pittig soeppie! Je lichaam koelt af als de temperatuur verhoogt. Meer do’s & don’ts tijdens de warmte? Klik!

    Benodigdheden:

    -       1 blik kokosmelk (500 ml)
    -       2 sjalotjes
    -       2 teentjes knoflook
    -       1 rood pepertje (extra extra spicy? Laat je de pitjes erin)
    -       1 eetlepel gesneden gember
    -       2 dozen pompoenstukken uit de vriezer (bij de appie bijvoorbeeld 2x een doos van 500 gram)
    -       2 groentebouillonblokjes
    -       een half kopje water
    -       staafmixer

    Bereiding:

    -       Snij de sjalotjes, gember en rode peper in kleine stukjes
    -       Bak alles in ‘n paar minuten met een beetje olie in de soeppan
    -       Gooi daarna alle pompoenstukken + het hele blik kokosmelk erbij
    -       Half kopje water toevoegen (rustig aan met dit water, liever te weinig erbij zodat je later nog wat toe kan voegen)
    -       Alles 10 min laten doorkoken op ’n laag pitje
    -       De hele bende mixen met een staafmixer en wat peper & zout toevoegen
    -       Slurp ze! 

    DONDERDAG: TURKS BROOD MET KIP EN GROENTEN

    Dit lijkt ’n beetje op pizza. Is ‘t niet. Je kan het Turkse brood natuurlijk helemaal beleggen zoals jij ’t lekker vindt. Hierbij ons recept.

    Benodigdheden:

    -       1 Turks brood
    -       Pittige humus
    -       Rucola
    -       Tomaat
    -       Paprika geel en rood (optioneel)
    -       Pijnboompitjes
    -       1 teentje knoflook
    -       Kip + ketjap marinade & cajun kruiden

    Bereiding:

    -       Snij de kip in blokjes en gooi in een plastic bak
    -       Marineer de kip: goeie scheut ketjap marinade toevoegen + 1 teentje geperste knoflook + goed veel cajun kruiden
    -       Bak de kip gaar in een wokpan
    -       Snij het Turkse brood doormidden en smeer ’t in met de humus
    -       Leg dit even 10 minuten in de oven op 180 graden
    -       Rooster de pijnboompitjes
    -       Snij alle groenten
    -       Haal het Turkse brood eruit en leg eerst de ijsbergsla er op, verdeel alle groenten + de kip en strooi als laatste de pijnboompitjes er overheen
    -       Snij het in pizza punten, eet smakelijk!


    VRIJDAG: RISOTTO GORGONZOLA PEER

    Weekend! Stap 1: een goede bodem leggen. Stap 2: keihard zuipen. Doe ‘ns gek en maak deze makkelijke risotto!

    Benodigdheden:

    -       Witte wijn!
    -       100 gram risotto
    -       1 bouillonblokje
    -       2 peertjes
    -       1 ui
    -       Flink wat gorgonzola
    -       Handje walnoten
    -       Tabasco
    -       Peper
    -       Champignons (optioneel)

    Bereiding:

    -       Bak eerst de ui en de knoflook op
    -       Gooi de champignons erbij
    -       Lekker roeren en ‘n scheut wijn toevoegen
    -       Kop risotto erbij gooien
    -       Bouillon breiden
    -       Steeds een beetje bouillon in de pan doen en goed roeren tot alles verdampt is (duurt ongeveer klein half uurtje)
    -       Drink ondertussen de rest van die fles witte wijn (laat één glas over)
    -       Voeg de gorgonzola, wat peper en zout en de stukjes peer toe
    -       Dat laatste glas wijn erbij tot ie verdampt is
    -       Enjoy je weekend! 

Gerelateerd