• VIJF DAGEN VOER #WEEK39

  • Een nieuwe week, een nieuwe bulk aan makkelijke recepten. Zodat je tijd overhoudt voor écht leuke dingen! Haal de keukenheld maar weer in je naar boven en vergeet je vrienden niet uit te nodigen. Of wel en eet gewoon alles zelf op.

    MAANDAG: ZOETE AARDAPPELSALADE MET GEITENKAAS EN AMANDELEN

    Daar issie weer. Die zachte, zoete aardappel. Deze salade zet je zó op tafel en schuif je net zo makkelijk naar binnen. GO!

     

    Benodigdheden:

    -       Zoete aardappelen

    -       Rucola

    -       Geitenkaas

    -       Amandelen

    -       Peterselie

    -       Olijfolie

    -       Een limoen

    -       Honing

    -       Peper en zout

     

    Bereiding:

    -       ­Snijd de aardappel in blokjes en zet ‘t (met wat olijfolie, peper en zout) 30 min in de oven op 200 graden

    -       Maak de dressing door de honing, beetje limoensap, peterselie en wat olijfolie te mixen met een staafmixer

    -       Gooi een handje rucola op je bord

    -       Leg wat brokjes geitenkaas erop

    -       Snijd de amandelen doormiddel en verspreidt het over de salade

    -       Haal de aardappelen uit de oven en voeg het toe aan de salade

    -       Besprenkel de salade met de dressing en klaar!

     

    DINSDAG: WRAPS MET KIP EN BANAAN

    Je zou het niet denken, maar de combi banaan en kip is helemaal top. Beetje avocado, Parmezaanse kaas en gemberpoeder erbij en jouw buik is hele avond goed gevuld. Oja, maak er een paar extra zodat je die de volgende middag kan opeten.

     

    Benodigdheden:

    -       (Volkoren) wraps

    -       Crème fraîche

    -       Avocado

    -       Kip

    -       Ketjap

    -       Banaan

    -       Parmezaanse kaas

    -       Gemberpoeder

     

    Bereiding:

    -       Leg de kipstukjes even in de ketjap en bak ze daarna met een beetje knoflook aan in de pan

    -       Snijd de banaan en avocado in stukjes

    -       Rasp de Parmezaanse kaas

    -       Maak de wraps even kort warm in de oven

    -       Smeer wat crème fraîche op de wrap

    -       Leg daarna de kip-, banaan- en avocadostukjes erop

    -       Doe er een beetje Parmezaanse kaas en gemberpoeder overheen

    -       Wrap it up! Eet smakelijk!

     

    WOENSDAG: SPITSKOOL ZALM SALADE 

    Niet zoveel moneys? Haal de zalm uit de vriezer in de supermarkt, bijna net zo lekker én goedkoper!

     

    Benodigdheden:

    -       Zalmfilet

    -       Spitskool

    -       Venkel

    -       Cashewnoten

    -       Sojasaus

     

    Bereiden:

    -       ­Snijd de spitskool en venkel in kleine stukjes en doe dit in een grote schaal

    -       Bak de zalmfilet (met wat peper en zout)

    -       Verspreid het zakje cashewnoten over de salade

    -       Giet lekker veel sojasaus over de schaal heen

    -       Tot slot: leg de stukjes zalmfilet er bovenop

    -       Klaar!

     

    DONDERDAG: STAMPPOT RUCOLA, GEITENKAAS, HONING EN WALNOTEN

    © Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

    Beter goed gejat, dan slecht bedacht! Dit recept van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet is gewoon me-ga lekker. Plus: het is herfst, dus de stampotten mogen weer op tafel!

     

    Benodigdheden (voor 1 persoon):

    -       1 rond stuk geitenkaas

    -       1 eetlepel honing

    -       6 walnoten

    -       Aardappelpuree uit een zakje     

    -       Handje rucola / spinazie

     

    Bereiding: 

    -       Leg het hele stuk geitenkaas in de oven en schenk er wat honing over

    -       Plak de walnoten op de geitenkaas

    -       Zet het 10 minuten op 180 graden in de oven (let op dat je walnoten niet zwart worden)

    -       Maak de aardappelpuree zoals op de verpakking

    -       Schep er wat rucola of spinazie doorheen zodat het een stamppot wordt

    -       Serveer de geitenkaas met met honing en walnoten bovenop de stamppot en giet de honing die uitgelopen is in de ovenschaal er overheen.

    -       LEKKER!

     

    VRIJDAG: HEALTHY KAPSALON

    © fitgirlcode

    Dacht jij dat fitgirls geen Kapsalon aten? Fout! Vandaag eten we ‘m vóórdat we gaan zuipen. Gewoon. Omdat het kan.

     

    Benodigdheden: 

    -       Kip

    -       Paprika

    -       Shoarmakruiden

    -       IJsbergsla

    -       (Voorgesneden) koolraap

    -       Beetje yoghurt

    -       Knoflook

    -       Zout en peper

     

    Bereiding: 

    -       Zet de oven aan op 200 graden

    -       Leg je koolraapfrietjes op de bakplaat met wat zout, peper en knoflookkruiden en zet ‘t 45 minuten in de oven (af en toe omscheppen)

    -       Bak de kipreepjes in de pan

    -       Voeg later de paprikareepjes toe met wat zout

    -       Knijp een knoflookteen klein en mix deze samen met de yoghurt, peper, zout en wat bieslook kruiden

    -       Alle onderdelen zijn klaar: dus je gooit eerst de frietjes in een bak, daarna de kipshoarma, gevolgd door de ijsbergsla en als laatste maak je het af met de gezonde knoflooksaus

    -       Jummie… fijn weekend!

Gerelateerd