• VIJF DAGEN VOER #WEEK40

  • Regen. Wind. Herfst. Regen. Tijd dus om de gordijnen dicht te rammen en te tafelen tot ‘t weer licht wordt.

    Samen (snel) koken, samen uitgebreid eten. Zolang je maar niet door die plensbuien moet fietsen. Vergeet de rode wijn niet!

    MAANDAG: PLAATPIZZA MET RODE BIET EN GEITENKAAS

    Benodigdheden (4 personen):

    -       Bladerdeeg pakje van 10
    -       450 gram boerenkool
    -       100 gram walnoten
    -       250 gram geitenkaas
    -       4 rode uien
    -       500 gram gekookte rode bietjes
    -       Olijfolie
    -       Bakpapier

    Bereiding:

    -       Zet de oven op 200 graden
    -       Snijd de ui en bietjes ongeveer even groot
    -       Doe de ui en de bietjes in een bak met 4 el olijfolie en peper en zout
    -       Doe alle groenten op een bakplaat (met bakpapier) en rooster dit ongeveer 20 minuten
    -       Ondertussen leg je het bladerdeeg in een rechthoek op een nieuw stuk bakpapier, op een nieuwe bakplaat (laat ze iets overlappen en druk de randjes aan)
    -       Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en schuif deze boven de groenten in de oven en bak ’t de laatste 10 min mee
    -       Laat de boerenkool even lekken in een vergiet zodat al ’t vocht eruit is
    -       Verdeel de boerenkool over het deeg, lege de geroosterde groenten er bovenop
    -       Gooi de gebroken walnoten samen met gebrokkelde geitenkaas over alles heen
    -       Zet ‘m nog 20 min in de oven
    -       Eet lekker!

    DINSDAG: GEVULDE COURGETTE MET HÜTTENKÄSE 

     Benodigdheden:

    -       Courgette
    -       Hüttenkäse
    -       Een ui
    -       Peterselie
    -       Plakjes ham
    -       Zakje geraspte belegen kaas
    -       Olijfolie

    Bereiding:

    -       Zet de oven op 225 graden
    -       Snijd de courgettes doormidden en hol ze uit met een lepel en snijd het vruchtvlees klein
    -       Maak kleine stukjes van de ui
    -       Bak de ui in de olie, samen met het vruchtvlees en de blokjes ham
    -       Doe zout en peper op de halve courgettes
    -       Snijd de peterselie en meng dit samen met de hüttenkäse en de geraspte kaas
    -       Schep het mengsel van courgette en ui er doorheen
    -       Leg de courgettes in een ovenschaal en vul ze met het mengsel
    -       Strooi de rest van het zakje kaas er overheen en doe er een beetje olie op
    -       Zet het 20-25 min in de oven
    -       Klaar en eten maar!

    WOENSDAG: SALADE KROKANTE KIPBURGER MET HARISSA

     Benodigdheden:

    -       Zakje gemengde sla
    -       Feta
    -       Tomaat
    -       Komkommer
    -       Magere yoghurt
    -       Harissa (staat in het schap bij de curry’s etc.)
    -       Krokante kipburgers

    Bereiding:

    -       Leg een handje sla op je bord
    -       Snijd de tomaat, komkommer en feta in kleine blokjes en leg dit op de sla
    -       Het sausje voor bij de kip: doe een scheut magere yoghurt in een kommetje met een lepel harissa, goed roeren en even proeven
    -       Te pittig? Iets meer yoghurt, niet pittig? Iets meer harissa
    -       Bak de krokante kipburger
    -       Je gezonde MacDonalds salade is klaar!

    DONDERDAG: COURGETTI VOLKOREN PASTA MET TONIJN

     Benodigdheden:

    -       Courgette
    -       Ui
    -       Zongedroogde tomaat
    -       Tonijn uit blik in zonnebloemolie
    -       Volkoren spaghetti
    -       Spirelli spiraalsnijder voor groente (als je die niet hebt, gewoon blokjes snijden)

    Bereiding:

    -       Kook de spaghetti volgens de verpakking
    -       Snijd de courgette met je spirelli of gewoon in blokjes
    -       Snijd de zongedroogde tomaatjes en de ui in stukjes
    -       Meng alles door elkaar samen met het blikje tonijn en een beetje olie
    -       Dat is alles! Eet smakelijk!

    VRIJDAG: SPELT PITA MET SPRUITJES, FETA EN PECANNOOTJES

     Benodigdheden:

    -       Pitabroodjes (spelt of normaal)
    -       Spruitjes
    -       Bouillonblokje
    -       Feta
    -       Pecannootjes
    -       Gemende sla
    -       Bosui

    Bereiding:

    -       Doe de pitabroodjes in de oven
    -       Kook de spruitjes 15 min in kokend bouillonwater
    -       Snijd de bosui, fetta en breek de pecannootjes
    -       Vul de pitabroodjes met een handje sla en alle ingrediënten
    -       Nomnom! Geniet van je weekend!

Gerelateerd