• VIJF DAGEN VOER #WEEK45

  • Lang in de keuken staan. Het laatste waar je zin in hebt. Zeker als je ’s avonds als een verzopen katje thuiskomt. Daarom speciaal voor jou weer vijf snelle recepten!

    MAANDAG: ZOETE AARDAPPEL, GROENTE EN KIP UIT DE OVEN


    ©Kookmevrouwtjes

    Benodigdheden:

    - Zoete aardappelen
    - Rode paprika
    - Rode ui
    - Cherrytomaatjes
    - Kipfilet
    - Oregano, peper en zout
    - Olijfolie

    Bereiding:

    - Verwarm de oven voor op 180 graden
    - Maak de zoete aardappelen schoon en snijd in reepjes
    - Snijd de paprika en ui 
    - Stop alles in een ovenschaal, doe er een scheutje olijfolie overheen en wat oregano, peper en zout
    - Stop de ovenschaal 25 minuten in de oven
    - Snijd ondertussen de kipfilet
    - Haal de ovenschaal na 10 minuten uit de oven, doe de kip erbij, en stop weer terug in de oven.
    - Snijd de cherrytomaatjes en doe die na wéér 10 minuten in de ovenschaal, zodat ze nog 5 minuten meegaan in de oven. Eet smakelijk!

    DINSDAG: HERFSTSALADE MET CHAMPIGNONS, SPEKJES EN AMANDELEN



    Benodigdheden:

    - Slamelange
    - Champignons
    - Avocado
    - Spekjes
    - Amandelen
    - Olijfolie
    - Citroensap
    - Peper en zout

    Bereiding:

    - Snijd de champignons en avocado in kleine stukjes
    - Bak de spekjes en doe na een paar minuten de champignons erbij
    - Maak ondertussen een dressing van olijfolie, citroensap en een beetje peper en zout
    - Doe de slamelange in een slabak en doe de champignons, avocado, spekjes en amandelen erbij
    - Dressing erover en klaar! 

    WOENSDAG: LINZENCURRY 


    Benodigdheden:

    - Linzen
    - Kokosmelk
    - Kipfilet
    - Groene curry
    - Verse spinazie

    Bereiding:

    - Giet de linzen af en kook ze in kokosmelk
    - Snijd en bak de kipfilet
    - Voeg de groene curry toe aan de kipfilet
    - Doe de linzen en kokosmelk bij de kipfilet en curry  
    - Bak op het einde de verse spinazie nog even mee. Eet smakelijk!

    DONDERDAG: BROCCOLI-COURGETTE SOEP MET AMANDELEN

    Super gezond én super lekker! Ben je een zalmliefhebber? Vervang dan de amandelen voor zalmsnippers!



    Benodigdheden:

    - 1 ui
    - 1 knoflook
    - 1 blokje groentebouillon
    - 2 broccoli‘s
    - 1 courgette 
    - Geschaafde amandelen
    - Crème fraîche 
    - Olijfolie
    - Peper en zout

    Bereiding:

    - Snijd de courgette, broccoli, ui en knoflook tot kleine stukjes
    - Bak de ui en knoflook kort in een grote pan met een beetje olijfolie
    - Giet er kokendheet water bij en voeg het bouillonblokje toe 
    - Doe de courgette erbij, en vijf minuten later de broccoli
    - Rooster ondertussen kort de geschaafde amandelen
    - Haal na een kwartier de pan van het vuur en pureer met de staafmixer
    - Breng op smaak met crème fraîche en peper en zout, amandelen er bij en klaar! 

    VRIJDAG: SPAGHETTI MET BROCCOLI, SPEKJES, WALNOTEN EN KAAS UIT DE OVEN 

    Vrijdag! Dus tijd voor een goede – en lekkere – bodem.


    © Solo

    Benodigdheden:

    - Spaghetti
    - Broccoli
    - Spekjes
    - Strooikaas
    - Walnoten
    - Knoflook
    - Ui
    - Olijfolie
    - Peper en zout

    Bereiding:

    - Verwarm de oven voor op 180 graden
    - Kook de spaghetti
    - Voeg de laatste drie minuten de stukjes broccoli toe aan het kokende water
    - Bak de spekjes
    - Voeg de knoflook en ui hierbij
    - Doe de ui, knoflook, spekjes en broccoli in een ingevette ovenschaal. Strooi er kaas en walnoten overheen.
    - Zet de ovenschaal een kwartier in de oven
    - Doe de spaghetti op een bord, broccoli schotel erbovenop en klaar! Fijn weekend! 

     

Gerelateerd