• VIJF DAGEN VOER #WEEK47

  • Een nieuwe week. Dus weer vijf makkelijke recepten. Speciaal voor jou!

    MAANDAG: GEVULDE PAPRIKA’S

    Begin je week goed met deze lekkere én gezonde gevulde paprika’s!

    Benodigdheden:
    - Rode paprika’s
    - Gehakt
    - Mais
    - Champignons
    - Rode ui
    - Knoflook
    - Strooikaas
    - Rijst
    - Olijfolie 

    Bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 180 graden
    - Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten
    - Snijd de knoflook en de ui en fruit ze in olijfolie
    - Rul het gehakt
    - Snijd de champignons in stukjes en voeg samen met de mais toe aan het gehakt
    - Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal, schep de vulling erin en strooi er wat kaas overheen
    - Stop de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven
    - Kook ondertussen de rijst
    - Haal de ovenschaal uit de oven en serveer met rijst. Eet smakelijk!

    DINSDAG: BURGER MET GEGRILDE GROENTEN EN TZATZIKI

    Hamburgers gezond? Wagyuburgers ja. Maar deze ook! Is dat even goed nieuws…

    © JAN Magazine

    Benodigdheden:
    - Zuurdesembol
    - Rundertartaartje
    - Aubergine
    - Courgette
    - Paprika
    - Rode ui
    - Knoflook
    - Magere yoghurt
    - Komkommer
    - Peper en zout
    - Olijfolie

    Bereiding:
    - Snijd de groenten
    - Fruit het uitje in een pan en grill de aubergine, courgette en paprika
    - Bak het tartaartje gaar in een beetje olijfolie
    - Maak ondertussen de tzatziki. Rasp de komkommer en doe het bij de magere yoghurt. Breng op smaak met een beetje peper, zout en knoflook.
    - Snijd het broodje doormidden en smeer er een laagje tzatziki op. Leg het tartaartje en de gegrilde groente erop en je gezonde burger is klaar!

    WOENSDAG: LASAGNE MET HAM EN BROCCOLI

    Niets is lekkerder dan een goed stukje lasagne!

    © Albert Heijn

    Benodigdheden:
    - Broccoli
    - Mozzarella
    - Hamreepjes
    - Lasagnebladen
    - Strooikaas
    - Licht gekruide tomatensaus
    - Eventueel Italiaanse kruiden 

    Bereiding:
    - Verwarm de oven voor op 200 graden
    - Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze twee minuten
    - Snijd de mozzarella in stukjes.
    - Giet 1/3 van de saus in een kom, en doe de broccoli en hamreepjes erbij. Doe de stukjes mozzarella door de rest van de saus in een andere kom.
    - Schenk een laagje ‘mozzarella-saus’ in de ovenschaal en bedek het met een laagje lasagnebladen. Giet daar een laagje ‘broccoli-saus’ overheen en leg hier ook een laagje lasagnebladen overheen.
    - Giet er nog een laagje mozzarella-saus overheen, bestrooi met kaas en Italiaanse kruiden en zet een half uur in de oven.

    DONDERDAG: SALADE MET SHOARMA

    De gezonde versie van die je vrijdagnacht naar binnen vouwt!

    © Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

    Benodigdheden:
    - Kip
    - Shoarmakruiden
    - IJsbergsla
    - Komkommer
    - Ceasardressing
    - Parmezaanse kaas
    - Pijnboompitten
    - Olijfolie

    Bereiding:
    - Snijd de kip in stukjes en bestrooi met shoarmakruiden. Bak ze gaar in een beetje olijfolie.
    - Snijd ondertussen de komkommer en leg samen met de sla op je bord.
    - Bak de pijnboompitten in een pan zonder olijfolie.
    - Verdeel de kip over de sla, voeg de pijnboompitten toe en doe er wat ceasardressing overheen. Strooi er Parmezaanse kaas over, en klaar!

    VRIJDAG: STAMPPOT MET WORTEL EN CASHEWNOTEN

    Vrijdag, dus tijd voor een goede bodem. 

    © Chicks love food 

    Benodigdheden:
    - Kruimige aardappelen
    - Wortelreepjes
    - Bosuitje
    - Cashewnoten
    - Koriander
    - Peper en zout
    - Olijfolie

    Bereiding:
    - Schil de aardappelen en kook ze in 25 minuten gaar
    - Rooster ondertussen de cashews kort in een droge pan
    - Snijd de bosui en koriander
    - Giet de aardappelen af, maar bewaar een beetje kookvocht!
    - Voeg een beetje olijfolie, peper en zout toe aan de aardappelen en stamp ze fijn.
    - Roer de wortelsliertjes en de bosui er door.
    - Als laatste doe je de cashewnoten en koriander erbij. Eet smakelijk en fijn weekend!

     

     

Gerelateerd