Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

10 x hoogtepunten van 2007

15-06-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
5517 keer bekeken
  •  
Plaatje 2007
Ken je dat gevoel? Dat je terugdenkt aan het jaar 2007 en dat 2007 nog steeds voelt als gisteren. En dan ineens realiseer je je dat 2007 tien jaar terug was. Tien. Jaar. Ja kinderen, we worden oud. Sad. Maar gelukkig was 2007 een jaar vól herinneringen. Herinneringen om even lekker naar terug te grijpen en je bejaard te voelen. Want de kinderen van nu hebben geen idee wat digitale camera’s en Von Dutch petten zijn. Daarom hier een nostalgisch lijstje van wat ons bezighield in 2007. Memories. Hou je in. Niet huilen. 2017 is ook leuk.

1. De BlackBerry-hype

In 2007 werd de eerste iPhone gelanceerd. Lekker boeiend, dachten we toen. Want op een iPhone kon je niet ‘pingen.’ En dat was hét ding. Vond je iemand lekker dan kwam de befaamde vraag: “Mag ik je ping?” Kon je lekker nachtenlang berichtjes naar elkaar sturen. Of BBM’s zoals ze officieel heetten. Sexy wel.

2. Hyves

Pijn in m’n maag als ik eraan denk. Zo sentimenteel. 2007 was het absolute hoogtepunt van social mediasite Hyves. Krabbelen, poken, WWW’s. We waren er maar druk mee. Totdat Facebook een hit werd. Toen was het klaar met Hyves. Mweh. RIP Hyves.

3. Digitale Camera

In 2007 hadden onze telefoons nog niet van die mooie camera’s. Sterker nog, sommigen waren belabberd. De oplossing? Een fancy, digitale camera kopen. Deze kon je overal mee naartoe nemen om je leven vast te leggen. En je had ze in allerlei kleurtjes, wel zo leuk.

4. De Grote Donorshow

We hebben zelf ook nog voor een hoogtepuntje in 2007 gezorgd. Gelukkig. Want wie herinnert zich De Grote Donorshow nog? Goede stunt was dat. Nederland en de wereld stonden op hun kop. En terecht. Want donoren zijn belangrijk. Graag gedaan.

5. Ringtones

2007 was de tijd dat je ringtone nog definieerde wie je was. Tegenwoordig geven mensen er niet zoveel meer om. Toen wel. Je wilde absoluut jouw favo top 40-nummer als ringtone. En soms nam je hem op van de radio. Slechtere kwaliteit maar goed, je moest wat. Under myyyy umbrellaaaaa, ella, ella, ey, ey, ey!

6. iPod

Over muziek gesproken. Dat wilde je natuurlijk niet alleen als ringtone. Nee, je wilde ook naar muziek kunnen luisteren onderweg. Maar dat paste niet op je telefoon. Dus had je een iPod. Dat ding woog ongeveer 3 kilo en moest je samen met je BlackBerry bij je dragen. Hoe deden we dat überhaupt?

7. Fashion

In 2007 hadden we pas echt smaak. Er werden risico’s genomen op fashiongebied. Hoogtepuntjes? Op nummer 1 absoluut Ugg’s. Je weet wel, die slobber-bont-laarzen die zo onwijs lekker zaten. Maar Von Dutch petten en Ed Hardy shirts waren ook een ding. En vergeet de pluchen trainingspakken van Juicy Couture niet. Je weet wel, waar Paris Hilton de hoofdsponsor van was.

8. Reality

2007 was een topjaar voor realitytelevisie. Toen werd het zo’n beetje uitgevonden. Want in 2007 vierde The Hills haar grote piek. Iedereen zat om zondag aan de buis gekluisterd voor de marathon van The Hills. Maar in 2007 was ook het eerste seizoen van Keeping Up With The Kardashians te zien. En de rest is geschiedenis…

9. YouTube

In 2007 was YouTube ook lekker bezig. We begonnen massaal verslaafd te raken aan ‘online filmpjes kijken.’ In dit jaar werden ook een paar klassiekers gemaakt. Waaronder de ‘Leave Britney Alone!’-video en de ‘Charlie Bit My Finger!’- video. Wie kent ze niet?

10. Rick Roll

Ja. Rick Rollen. Dat was pas écht de shit. In al je online berichten de hyperlink naar de link van de Rick Roll veranderen. Lekker je vrienden in de zeik nemen. Benieuwd of Rick Astley zelf er net zo hard om kon lachen…
Door Maxime 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!