Benodigdheden:
- Gort (gewoon te koop in de supermarkt!)
- (Griekse) yoghurt
- Knoflook
- Verse bladpeterselie
- Granaatappelpitjes
- Falafel balletjes
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
- Kook de gort
- Maak de saus: snijd de knoflook en de blaadjes van de peterselie in kleine stukjes. Voeg ze bij de Griekse yoghurt en doe er een beetje peper en zout bij.
- Bak de falafel balletjes kort in een beetje olijfolie
- Giet de gort af en leg het op de borden.
- Verdeel de saus erover, en doe de granaatappelpitjes, falafel en peterselie erbij. Klaar! Eet smakelijk!
DINSDAG: PITABROODJES MET TONIJN EN TZATZIKI
Deze pitabroodjes met tonijn staan zó op tafel!
© Albert Heijn
Benodigdheden:
- Pitabroodjes
- Tomaten
- Komkommer
- Zwarte olijven
- Sla
- Blikje tonijn
- (Griekse) yoghurt
- Ui en knoflook
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de ui, de tomaten, de sla en de olijven in kleine stukjes.
- Maak de tzatziki: rasp de komkommer en doe het bij de yoghurt. Breng op smaak met een beetje peper, zout en knoflook.
- Rooster de pitabroodjes in de broodrooster
- Snijd het pitabroodje open en vul met sla, tomaat, ui en zwarte olijven. Doe er een eetlepel tonijn in en schep de saus erover. Eet smakelijk!
WOENSDAG: CARPACCIO WRAP
Wraps zijn chill. Carpaccio ook. En 1 + 1 = 2.
©
Kookidee.nl
Benodigdheden:
- Wraps
- Rundercarpaccio
- Veldsla
- Pijnboompitten
- Parmezaanse kaas
- Truffelmayonaise
- Peper en zout
Bereiding:
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur
- Smeer een laagje truffelmayonaise over de wraps
- Verdeel de veldsla over de wraps en leg de carpaccio erop
- Strooi er wat Parmeaanse kaas en een beetje peper en zout over
- Rol de wraps op en snijd doormidden. Eet smakelijk!
DONDERDAG: FREEKEH MET NOTEN, ROZIJNEN EN COURGETTE
Freekeh? Jep. Dat is een graansoort. Lekker, gezond en gewoon te koop in de supermarkt!
Benodigdheden:
- Freekeh
- Rozijnen
- Notenmix
- Courgette
- Parmezaanse kaas
- Peper en zout
Bereiding:
- Bereid de freekeh volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de courgette in plakjes, doe er een beetje peper en zout over en grill kort in olijfolie.
- Leg de freekeh op je bord. Doe de noten, rozijnen en courgette erdoor. Strooi er wat Parmezaanse kaas over en je bent al klaar!
VRIJDAG: ITALIAANSE STAMPPOT
Hollandse pot. Met een Italiaanse touch!
©
Chicks love food
Benodigdheden:
- Kruimige aardappels
- Pijnboompitjes
- Parmaham
- Courgette
- Italiaanse kruiden
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken
- Kook ze in 20 minuten zacht
- Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan
- Bak de parmaham knapperig
- Snijd de courgette in blokjes en bak ze een paar minuten aan. Breng op smaak met een beetje peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Giet de aardappels af en bewaar een beetje kookvocht. Stamp de aardappels fijn.
- Breng de aardappels op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.
- Meng de courgette, stukjes parmaham en pijnboompitjes door de aardappels. Klaar!