Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

7 x Levenslessen uit Mean Girls

27-07-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
216 keer bekeken
  •  
Still-uit-de-film-Mean-Girls
Wauw. Het is al weer dertien jaar geleden dat de film Mean Girls werd uitgebracht. Der-tien! Heftige realisatie wel. Maar dat maakt niet weg dat deze film boordevol levenslessen zit. Levenslessen die tot op de dag van vandaag relevant zijn. Huh, maar Mean Girls was toch een film over takkentrutten die op woensdag roze dragen? Dat is dus gedeeltelijk waar. Want hoewel het bitchy-entertainment-gehalte in deze film heel hoog is, leer je er ook wat van. Infotainment noemen we dat in televisieland. Tijd om wat levenslessen uit Mean Girls op je te strooien. Komen ze:

1. Heb schijt aan wat anderen denken

Jaaa, dat is meteen een mooie. Klinkt makkelijk, is moeilijk. Maar wel belangrijk. Want wat boeit het eigenlijk wat anderen van je vinden? Toen Cady gevraagd werd om mee te doen aan wiskunde wedstrijden, voelde ze zich mega gevlijd. Maar haar nieuwe, plastic vriendinnen stonden niet te springen. Later besloot ze schijt te hebben en tóch met stellingen van Pythagoras te gooien. En keek d’r eens blij zijn. Ondanks wat anderen ervan vonden. You go girl. 

2. Wraak is niet altijd zoet

Als iemand je opfokt, dan wil je diegene af en toe het liefst wat aan doen. Dat gebeurt vaker dan je denkt. En is een logische reactie. Maar beter doe je het niet. Want wraak helpt vaak simpelweg gewoon niet. Weet je nog toen Cady gaten in het shirt van Regina had geknipt? Precies waar haar tepels zitten. Klonk als een goed idee. Regina rockte het topje alsnog. Mweh. Niet gelukt en niks mee opgeschoten. Jammer.

3. Doe jezelf niet dommer voor dan je bent

Want hoewel het misschien een goed idee lijkt om aandacht te trekken, is dat het niet. Gebruik je intelligentie beter als een wapen. Toen Cady net deed alsof ze wiskunde niet snapte om indruk te maken op haar crush, werkte dat averechts. Want toen Cady hiermee ophield vond haar crush haar juist leuk omdat ze zo’n nerd was. Toch een beetje verkeerd ingeschat van die meid.

4. Je squad zegt veel over je

Je bent wie je kent. Dat geldt natuurlijk niet áltijd. Maar in het geval van je vrienden gaat deze meestal wel op. Vaak worden jij en je vriendengroep als één gezien. Kies je vrienden dus zorgvuldig. Toen Cady alleen maar rondliep met die plastic bimbo’s, was ze één van hen. Terwijl ze toen ze nog met Janice bevriend was, gezien werd als een nerd. Denk daar maar eens over na.

5. Laat je koppie niet hangen als iets niet werkt

Want daar schiet niemand iets mee op. Zit het leven tegen? Dat is kut. Maar daar heeft iedereen weleens last van. Beter verzin je een creatieve manier om ermee om te gaan. Schoolvoorbeeld was toen de muziek uitviel tijdens het opreden van de Plastics in Mean Girls. Janken in een hoekje? Niet nodig. Gewoon zelf verder zingen en er wat van maken. 

6. Haal anderen niet omlaag om jezelf beter te voelen

Iedereen baalt weleens van zichzelf. Soms fok je dingen namelijk op, dat is menselijk. Maar je moet nooit anderen omlaaghalen om jezelf beter te voelen over dit soort situaties. Dat is triest. Cady zag dit in. Door iemand anders dik te noemen, word je zelf niet dunner. Door iemand anders dom te noemen, word je zelf niet slimmer. En door Regina George’s leven te verwoesten, word je niet per se vrolijker. Slimme meid.

7. Zeg sorry als je weet dat je fout zit

Eén van de basisregels in het leven maar toch vergeten we ‘m vaak. Zeg verdorie ‘sorry’ als je fout zit. En meen het dan ook echt. Cady zei ‘sorry’ in Mean Girls en vervolgens stond iedereen achter haar. Toegeven dat je fout zit is moeilijk en soms een beetje awkward. Maar het is voor een goed doel.

8. Op woensdag draag je roze

Hoeven we niet zoveel aan toe te voegen toch? 
Door Maxime
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!