• ADE: wat heb je gemist en wat ga je doen

 • Dag 1 ADE: Craig David in Paradiso

  ADE is gisteren spectaculair van start gegaan! Overal in Amsterdam waren evenementen gaande en aan alle online reacties te zien was het awesome. Martin Garrix, gefeliciteerd vriend. Wij zijn megatrots. Fokking nummer 1 van de wereld. Ik besloot wel rustig van start te gaan. Vandaag en morgen moet er namelijk nog gewerkt worden. Daarom koos ik voor Craig David in Paradiso. Je kent hem wel, de man die voornamelijk hits scoorde in de early zeros en dit jaar een comeback van jewelste maakte.

  Nou moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo goed wist wat ik ervan moest verwachten. Want wat ging hij doen met zijn R&B classics en nieuwe hits in combinatie met een draaitafel? Dit bleek voor meneer David geen probleem te zijn. Hij mixte zowel oude als nieuwe R&B, Hip Hop en House anthems aan elkaar en zong ook nog even súperzuiver met alle nummers mee. Zijn eigen hits kwamen voorbij maar ook Drake, Destiny’s Child en Sean Paul werden overmeesterd. Zelfs de raps van Dizzee Rascal op verschillende tracks waren voor Craig David geen probleem. Die deed hij zelf wel. Ik was positief verrast, verbaasd en volledig geëntertaind. Dit was vet.

  Bijzijn is meemaken

  ADE is nog lang niet afgelopen dus hebben we nog een paar aanraders voor morgen:

  #1 DGTL x Paradise

  Jamie Jones, Hot Since 82, Richy Ahmed, Route 94… Moeten we nog meer zeggen? Wat een harde line-up is dit. En dan te weten dat DGTL vanaf dag één vrijwel nooit teleurstelt. Dit wordt er één voor in de boeken.

  #2 Dave Clarke Presents

  Gaat je hartje sneller kloppen van raggen, beuken en stampen op donkere techno? Dan moet je hierheen. Technolegende Dave Clarke host een feest in de Melkweg dat tot de vroege ochtend doorgaat. Dansen zul je!

  #3 Berlin ADE Special w/ Katermukke & Sisyphos

  Wil je het iets rustiger aan doen dan Dave Clarke en toch uit je dak? Dan moet je hierheen. Ervaring leert dat op dit feest zowel deep house als tech house met fijne melodieën aan bod komen. Sowieso lekker.

  #4 ADE MusicTalks: Oliver Heldens

  Een Q&A met een DJ, lekker wat anders tussen al het feestgedruis door. En morgen kan je naar de Q&A met Oliver Heldens. De man die eigenlijk geen toelichting meer nodig heeft. Hij is maar 21 jaar maar wordt al beschouwd als een veteraan. Daar kan je nog wat van leren. 

  #5 Audio Obscura presents Maceo Plex x Rijksmuseum

  Waarom dit feestje op nummer vijf staat? Omdat vrijwel niemand er heen kan. 60.000 mensen hadden zich ingeschreven en slechts 2000 kunnen erbij zijn. Niet gek dat er zoveel Animo is: fokking Maceo Plex onder het fokking Rijksmuseum. Fokking geweldig.

  Have fun!

Gerelateerd