Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Attentie! 4FA is eigenlijk best gevaarlijk!

01-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
853 keer bekeken
  •  
864x486
Dat roepen het Trimbos en Jellinek. En dan weet je dat de poep de ventilator geraakt heeft, en op al je muren én het plafond zit.
4-FA, de designerdrug, is een keiharde inhaalslag aan het maken op reguliere pilletjes en lekkergaan-middeltjes. Kutte van 4FA (4-FMP, 4F of 4-fluoramfetamine als je interessant wil doen) is dat we er geen zak van weten. Niks, nada, noppes. En da’s en stuk minder lekker gaan.
De laatste tijd wordt er steeds meer 4-FA gepopt. Capsules, gedrukte pillen. Bij veel dealers zit ie al een tijd in het huisassortiment. Maar meer gebruik, is meer incidenten en dus meer info.
Het idee dat 4-FA een soort XTC-light is blijkt volkomen bullshit. Waarom? 4-FA kan leiden tot hoofdpijn, hersenbloedingen, hartproblemen en soms zelfs sterfte. Fuck.   
Hersenbloedingen dus
Serieuze shit dus. Maar dafuq, hersenbloedingen? Precieze oorzaak weten ze ook nog niet omdat er zo weinig bekend is over 4-FA. Belangrijk is vooral dat je niet te makkelijk denkt over het gebruik. 
“Mocht je bij gebruik ineens (veel) hoofdpijn krijgen, ga naar een huisarts of eerste hulp” zegt Floor van Bakkum van Jellinek. Moet je vooral zelf aanvoelen ook, maar als je denkt dat het niet lekker gaat, niet twijfelen dus.
“Wees ook altijd eerlijk over wat je gebruikt hebt als je bij een arts of dokter bent” zegt Floor. En wees vooral voorzichtig met jezelf natuurlijk. Dat is het allerbelangrijkste.   
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!