• Babyfeestjes, emoties en taarten bakken | Geslacht!

 • Is Nederland klaar voor een derde sekse? Deze week wil Ryanne het antwoord hebben. Dus gaat ze buurten bij een babyfeestje. Geeft ze ‘bijna oma’ een hartverzakking. Kletst ze met met transgenders. En huilt ze bijna bij knuffeldingen. Wacht. WAT?

  Jawel, die las je goed. En... ze zit zelfs meer dan 30 seconden STIL in een hotelkamer. Luisterend naar Genesis; dé genderstrijder van de eeuw. Huilen als een meisje én stilzitten. Het is maar goed dat dit de laatste is. 

  Ook dat lees je goed. De laatste aflevering alweer. Word je verdrietig van. Óf je tekent petitie. Kan ook gewoon.

   

  Lekker van start: “Heb je me pukkel niet in beeld?!”. Dan maar mét pukkel naar een ‘gender reveal party’. Een feest met een taart voor een foetus. Aka ‘het slachtoffer’. Aka ‘het vruchtje’. Ryanne vond het duidelijk mega gezellig.

   

  En toen kwam hét moment: Ryanne die bijna moest huilen toen transgenders Bas en Luna hun ouders in de armen vlogen. Net op tijd weet ze d'r gevoelige ass te redden. “Ik moet ook altijd janken als ik me ouders zie. Dan denk ik. JEZUS BEN IK DAAR UIT GEKOMEN.”

   

  En door. Hakken met Ryanne in een genderneutralen winkel. 

   

  Politiek Den Haag. Vindt Ryanne beetje eng. Dus even arm in arm lopen met Vera Bergkamp.

   

  En dan nu de andere kant van het verhaal. Praten met Willem Pos van de SGP. Van de bijbelpolitiek. En dat vond Ryanne wel echt pittig.

   

  Maar dat is dus politiek. Moet je ook aan politiek overlaten. Mooi dat die twee lekker gaan kletsen.

   

  Van Den Haag naar Wroclaw. Genesis bezoeken. Een Pandrogyn. Maar is dat een hij of een zij? Of een wij? Ryanne weet het ook niet precies.

   

  “Een ziel is een ziel. Al die aangeboren shit maakt niet uit.”

   

  Twee dingen weet Ryanne heel zeker. 1. We moeten van het gender denken af. En 2. Volgende keer gaat ze gewoon taart bakken. Later!

   

  Oh en die oma met hartverzakking. Moet je toch even hier de uitzending terugkijken! 

  GESLACHT GEMIST? KIJK HEM HIER TERUG!

Gerelateerd