• BNN'S GROTE ADE TERUGBLIK

 • We hebben het nog één keer over al het moois dat voorbij is gekomen. En dat was best veel. Hier een paar hoogtepuntjes:

  1. DGTL x Paradise

  Yes! De Paradise editie van DGTL, je snapt dat de verwachtingen dan hoog zijn. Wij komen binnen rond een uurtje of twaalf. De ijsjesmeneer heeft het nog rustig en dat komt misschien omdat de locatie net zo koud is als zijn traktaties. De oude loods waar DGTL plaatsvindt, bestaat uit twee stages. Aankleding is er niet. Lekker industrieel. Waar haal ik het Paradise gevoel vandaan, denk ik soms bij mezelf. En dan denk ik aan de denderende line-up, want het moge duidelijk zijn dat de DJ’s deze avond tot een waar walhalla gaan maken.

  Deze verwachting komt meer dan uit. Het is meteen al goed beuken. De vele lichtstralen staan vanaf moment één al op honderd. En hoewel Andrea Olivia soms nog met een remixje van Biggie aan komt zetten, draait hij dit keer snoeihard. Het wordt beter en beter en eindigt in een totale climax. Na ons favoriete DJ-hap Hot Since 82 denk je dat je alles gehoord hebt. Maar als Jamie Jones wordt aangekondigd is de shit pas echt aan. Dit feest was veel meer dan de moeite waard.

   

  2. Elrow presents: ADE Afterhour Madness

  Ja, ja, ja! Mijn festivalhart maakte een mégasprong toen ik zag dat Elrow een ADE-editie ging doen. Deze Spaanse ‘familie’ organiseert namelijk de betere feestjes. En met betere feestjes bedoel ik niet alleen dat ze voor een shitload aan goede DJ’s zorgen. Creativiteit spant namelijk de boventoon. De hele Westerunie was gedecoreerd in het hysterische thema Psychedelic Bronx. Ieder halfuur werd er ook een show door steltlopers opgevoerd, respect daarvoor. Lekker rausen op je stelten tussen een stampende menigte. Ik doe het niet na.

  Dat veel mensen zelf ook in thema gingen, had ik even gemist. Maar whatever. Er waren genoeg opgepimpte ketaminefiguren in fluorleggings om mijn gebrek aan creativiteit te compenseren. Het feit dat de organisatie én het publiek zo zijn best had gedaan was absoluut sfeerverhogend. Dit maakte van Elrow de ervaring waar ik als oud besje nog met een grote grijns aan terug zal denken. 

   

  3. Suara Night at ADE 2016

  Nog zo’n lekkere Spaanse binnenkomer: Suara. Fiesta! Dit label vormt zich om muziek én katten. Wat een wereldcombinatie. Een gedeelte van de winst wordt onder het mom ‘kitties wanna dance’ gebruikt om zwerfkatten een onderkomen te geven. Smelt. Neem al mijn geld. Zo lief. Als je op Beatport een track tegenkomt met een kat op de cover, dan weet je vrijwel zeker dat Suara erachter zit.

  En er zijn een partij goede DJ’s met kattenplaatjes op hun covers. Coyu en Dosem bijvoorbeeld. Zij draaiden beiden tijdens ADE, en hoe! God, wat was de muziek goed. In tijden niet een feestje meegemaakt waar letterlijk alles klopte. Het werd na 03:00 uur voor de verandering geen takkeherriefeest waar de coke nog net niet rondzweeft. Nee, de sfeer bleef fantastisch. Van begin tot eind. Genieten.

   

  4. Frits in de Kerk

  Omdat het af en toe best iets minder mag tijdens ADE besloten wij een bezoekje te brengen aan Frits. Dit is geen nachtenlange rave, maar een borrel van 18:00 tot 01:00 uur. En dat was lekker inkomen. Frits was op bezoek in de Koepelkerk, goede locatie ook.

  Hoewel de kerk prachtig is, voelde het feest soms wel een beetje als een receptie. Mede door de statafels op de dansvloer. Nee, ik hallucineerde niet, ze stonden er écht. Toch was de sfeer goed en was iedereen gezellig aan het doen met elkaar. Er werd gedanst, er werd gesjanst en er werd getongd tussen de gordijnen. Het was fijn.

   

  5. Clone Records ADE Special

  Ook hebben we even een kijkje genomen in de nieuwe club nét naast de A'DAM Toren, Shelter. Lekker toegankelijk vanaf centraal. Dat klopt. Tot je aan de deur komt. Daar herleefden we de lange avonden afzien in de rij voor Trouw. De verwachtingen waren hoog en wij maakten ons dan ook op voor een parel van een avond. Dit pareltje scheen op een gegeven moment alleen wel net iets té hard. De muziek viel namelijk midden in het feestgedruis uit en de lichten gingen aan.

  Gelukkig bleek dit een korte intermezzo door een technische fout. Lelijk wel. Maar goed de avond ging daarna vrolijk verder. Het had ook wel iets grappigs om alle bezwete uiltjes angstig in het rond te zien kijken. De meeste uiltjes telde je echter in de rij bij de wc. Hier was een ware optocht gaande door gebrek aan wc-potten. Tip van de dag voor Shelter. Maar eenmaal opgefrist terug in de zaal was het weer aan: I-F maakte met zijn oude Franse popliedjes alles weer bien.

   
  Wij huppelen wel vaker rond op feestjes. Benieuwd naar eerdere verslagen? Klik dan hier: 

  - http://bnn.nl/artikel/ade-wat-heb-je-gemist-en-wat-ga-je-doen

  - http://bnn.nl/artikel/dit-was-into-the-woods-2016

  - http://bnn.nl/artikel/bnn-was-op-de-nederlandse-burning-man

  - http://bnn.nl/artikel/lowlands-4-dagen-euforie-regen-en-katers

Gerelateerd