• Carnaval is eten #week9 recept

  • ALAAF! Carnaval is begonnen. En dat vind je superkut. Of zonder kut. Snappen we. Moet je ook helemaal zelf weten. En carnaval is bierdrinken. Maar carnaval is óók worstenbroodjes knallen! En het liefst per twee. Dus helemaal speciaal voor de wel EN niet carnavallers:

    Brabantse worstenbroodjes!

    Recept voor een volle woonkamer

    Je hebt nodig:

    - kilo gehakt
    - 3 eieren
    - 100 ml melk
    - 200 gr Paneermeel
    - Gehaktkruiden
    - Nootmuskaat
    - Foeli
    - Peper
    - 3 blikken croissantdeeg

    En zo maak je ze:

    Eerst
    - Verwarm de oven voor op 200 graden
    Voor de worstjes
    - Meng het gehakt met de 3 eieren, het paneermeel en de kruiden
    - Voeg de melk toe
    - Peper en zout toevoegen
    - Maak van het gehaktmengsel worstjes
    Naar het deeg
    - Draai de blikjes open (plof)
    - Rol uit en snij rechthoeken
    Worst en brood samen
    - Leg in het midden van het deeg een worstje
    - Vouw het deeg om het worstje
    - Maak het deeg nat als het niet blijft plakken
    - Leg de broodjes op een bakplaat
    - Bestrijk ze met het opgeklopte ei
    Bakken!
    - Schuif de bakplaat voor een kwartiertje de oven in
    - Beetje laten afkoelen (blaargevaar!)

    Nondejuwalekker!

     

Gerelateerd