Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

CRAZY, SEXY, COOL EEN ÉCHT CIRCUSFESTIJN

07-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-08-07 om 11.42.00
Waterpijpen totdat je weet hoe het moet. Mensen zo divers, je weet zelf niet eens meer waar je vandaan komt. En attracties zo hoog, dat regen je niet eens meer weet te raken. We verzinnen het niet: Crazy, Sexy, Cool is nu aan ’t uitpakken tot meer dan alleen nog maar een begrip onder de Rotterdammerts.
Schermafbeelding 2017-08-07 om 11.49.08
17:00
We lopen richting het festivalterrein. Enthousiasme hier! Paradijsvogels van mensen. Dit is Rotterdam. Ik zie mensen lekker chillen op het gras, met een drankje en de zon die net een glinstering op je loslaat. Heerlijk! Het lijkt wel een kermis met een entreekaartje voor 18-plussers.
17:30
Ok, we zijn binnen. Muntjes halen en een plek claimen bij de bar. We moeten drank halen. Fijn dat het nog zo lekker betaalbaar is. Was dat net te dure schoudertasje het toch waard. Zie je, KOPEN, KOPEN, KOPEN.
18:30
Nadat we aan de vodka zijn gegaan, gaan we ‘t terrein verkennen. Er zijn vijf area’s: Techno, Urban, Latin, House en een podium met spoken word. Al moet ik wel zeggen dat de stages vrij dicht op elkaar staan. Best wel chaos dus. Maar misschien is het bewust gedaan: ‘CIRCUS’.
20:00
Tegen een beetje regen ben ik wel opgewassen. Maar op dit moment was het bijna zelfonterend om te blijven staan. Best wel sad, want veel artiesten treden maar voor 15 min op. Alsof je voor een waterpark staat, in plaats van circuspark gevuld met een paar verdwaalde mensen met zielige modderbekkies.
20:30
De regen stort op ons. We krijgen Poncho’s. Let’s go mainstage. Ik vind naar een festival gaan in de regen best leuk. Geen gestaar, geen stress als je haar niet meewerkt... Gewoon genieten. En bouncen. F1rstman brengt die hele vibe weer terug, want iedereen staat ineens first row. Regen of niet. We zijn strijders.
22:00
De organisatie haalt vanaf nu letterlijk alles uit de kast. Van slingers die je om de oren vliegen, bijzondere wezens op stelten die chickies de lucht in tillen alsof je mee kan worden genomen in de zak van Sinterklaas, tot vuur zo hoog dat het Zuiderpark gewoon weer kurkdroog is geworden. Jaja. Kriss Kross, is aan de beurt. De stage staat vol. Mensen gaan los. Ik moet plassen. Maar naar de wc gaan is nu gewoon geen optie.
22:30
Nog even voor die sexy vibes naar de Passie en La mode stage. Misschien niet de meest slimme optie. Of juist wel. Parken zijn in het donker altijd extra spannend. En dan mag je nu bedenken wat sexyness met ’t licht uit doet. Oké, naast dat mijn voetjes het begeven. Het is tijd om naar huis te gaan. Deze avond had zoveel impulsen. Van zwoele vibes tot gekkenhuis. En flexzones. Crazy, Sexy, Cool we zien je volgend jaar weer… 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!