Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

#Diepgaan met Tim in JZHMH

12-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-04-12 om 16.33.46
Slijm slobberen. Het is dagelijkse kost voor Anthony. Door zijn spierziekte zit hij vast aan zijn rolstoel en stoma. En Sanne heeft jeugdreuma plus een conversiestoornis. Tim duikt in het leven van deze twee helden. Letterlijk.  
Anthony is fan van Marvel. En zelf is ie ook een superheld. Met zijn hightech stropdas is hij een opvallende verschijning. Toch shinet hij net zo hard als de velgen van zijn gepimpte Batmobile. 
Alles is aangepast voor Anthony. Van snelle bak tot douchelounge. Aan zijn op maat gemaakte keuken kan IKEA nog een puntje zuigen. Nee, hij mag niet zeiken. Letterlijk. Want als hij wil pissen, moet oma hem een handje helpen.
Sanne doet net zoals Anthony zoveel mogelijk zelf. Ondanks haar vastgeplakte arm. Komt door haar conversiestoornis. Voor artsen is dit hocus pocus. Maar met één hand is Sanne nog best handig. 
Samen met Tim gaat ze een stukkie zwemmen. In stijl. In zeemeerminstaart. Tja, zie dan nog maar eens een diep gesprek te voeren.
Niets anders dan lof voor Sanne. Superkut dat ondanks haar positieve energie, die arm nog steeds niet loskomt.
The sky the limit. Ondanks Sanne’s aandoening. Dus neemt ze Tim mee skydiven. Om te vieren dat ze is geslaagd.
Over feestjes gesproken. Anthony weet ook hoe hij van het leven een feestje maakt. Want hij heeft, zoals hij het zelf zegt: “alles wat zijn hartje begeert!” Zo. Van deze instelling kunnen wij nog wat van leren. 
JZHMH Afl. Anthony & Sanne:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!