• Dit was Paaspop 2017!

 • Je kent ze wel, stopwoorden. Woorden die je zegt als er iets AWESOMESAUCE gebeurd. Woorden waar je tering enthousiast van wordt. Zo werd ik enthousiast van het eerste buitenfestival van het seizoen. Paaspop. Ik riep dingen zoals “Fuck yes!” “LET’S GO!” of alleen “YES.” Oh en soms ook “Zin innn,” en dat was bij het voorstel om naar wc te gaan. Nou, die woorden ken je wel hè? Ik heb ze dus een weekend lang geroepen. Want Paaspop was amazeballs (nog zo’n woord…)

  Dit is het hoogtepuntenlijstje van Paaspop 2017. Oh en nog even dit, Paaspop was top georganiseerd. Dat mag gezegd worden, want zo vanzelfsprekend is dat tegenwoordig niet (ik bedoel, lekker 6000 km lopen of fijn twee uur in de rij staan voor een koud patatje). Nee, dat zie je niet bij Paaspop. De tenten hebben verwarming. En moddervoetjes blijven thuis, want overal wandelpaden. Een 5-sterrenhotel is er verdomme niks bij. Dus alleen al daarom: ga kijken volgend jaar. Wil je.

   

  WAT GEWOON VET WAS

  Boomshakalak Soundsystem

  Holy moly. Ken je die feestjes waar je wil blijven ook al ben je helemaal naar de ratten? Nou dit is zo’n feestje. Een klein tentje midden op het terrein. Een tentje met alleen maar dansende mensen. En je kunt er het hele weekend terecht voor fijne dansnummers. Echt zo fijn.

  Elrow

  Iets met jungleslingers, opblaasshit, veel confetti, verkleedde mensen EN dikke techno.  Het zag er wel hilarisch uit. Net een kinderfeestje, maar dan met heel veel grote mensen. Haha uh wat?

  De Ballentent

  Dat Amerikaanse spel met de rode en blauwe bekers. Beerpong! Alleen dan levensgroot. En ik was er tering slecht in. Maar gelukkig verzachtten de cheerleaders, de drank en de coach mijn verlies.

   

  De eetschuur

  Eten. Het moet toch gebeuren. Hoe fijn als je dan gewoon lekker een bamischotel naar binnen kan werken én naar fijne muziek kan luisteren? Op Paaspop is er één tent helemaal ingericht met eettentjes. Van Keeskebab tot Old Skula pizza.

  De rest van join us

  Dat siert Paaspop dus. Ze hebben ruimte gemaakt voor kleine initiatieven die iets leuks willen doen. Als het gek is, kan het op Paaspop. Zo heb ik rennende dinosaurussen gezien, kon ik mijn vrienden tijdelijk dumpen op het Kinderfeestje en ging ik op mijn bek tijdens Annemarie Koekoek. Maar dat maakte niet uit, want om het hoekje stond Ro-enzo Popcorn time. Een fucking bad gevuld met popcorn, hoe awesomesauce is dat?

   

  VRIJDAG

  Kraantje Pappie

  Dit is een ‘had ik MEGA VEEL zin in’ gevalletje. Jammer dat ik uiteindelijk buiten stond met een biertje. Want de tent stond fucking vol. Maar het klonk wel als ’n goede fissa van buitenaf. YES. 

  Puinhoop Kollektiv

  Je kent ze. En anders ga ze leren kennen. Want zij bouwen echt van die LET’S GO feestjes. Vuistjes in de lucht en springen. Ze stonden in The Warehouse (Desperados). Een tent die Paaspop volledig omgetoverd heeft tot een houten schuur mét dubbele verdieping. Echt sick mooi, kijk dan hieronder. Dit wil je toch.

  Anouk

  Voor mij geen hoogtepunt. Maar dan weet je dat ze er was. Oh en ik had op dat moment wel een ijsje. Wilde mensen allemaal aan likken. Vet raar. 

  ZATERDAG

  Tom Odell

  Dit was voor mij: awww yess! Deze man heeft zo’n prachtige stem. En lekker dat hij ging. Hij nam zelf even een momentje om OP zijn piano te gaan staan. Echt een rocker in spé. Was leuk EN ik kreeg kippenvelletje. HARTJE TOM.

  David Ghetto

  En party en party en party let’s go! Wederom een knaller van een feestje in The Warehouse. Lekker koud Desperadosje erbij. Heerlijk.

  Geen DI-RECT wel Boomshakalak Soundsystem

  Gevalletje tent was weer te vol. Dan maar lekker dansen bij Boomshakalak. Daar is het écht altijd feest. Of had ik dat al gezegd?

  Zwart licht

  Als ik roep Zwart, dan roepen jullie …. LICHT! Zwart Licht! Hehe. Rap van Nederlandse bodem. Altijd goed.

  De Staat

  VOLLE BAK! Volgens mij hebben ze een goede indruk gemaakt met die zombie cirkel. Je kon er niet staan. Laat staan in cirkels lopen. Maar! Mocht de pret niet drukken. Deze band weet van wanten. Lekker edgy en het publiek deed lekker mee.

  Dirty Daddies

  Fuck yes. Die smerige vaders weten raad met een back classics. In (best wel weird-ass) witte kleding springen ze over het podium. Ondertussen coveren ze de nummers, waarvan je hoopte dat ze die zouden spelen. Maar echt. Ik heb echt elk nummer gehoord waarvan ik dacht: "Hee, doe eens ff dat nummer coveren!" Zelfs Justin Bieber. Ik bedoel. Yes.

  Chef’s special

  Even snel de laatste vijf minuutjes meegepikt. En het was het waard. Lekkere laidback plaatjes met een beetje rock. Precies wat je van de boys verwacht.

   

  ZONDAG

  Hans Teeuwen

  Huh Hans? Ja ook Hansie was er. Want Paaspop heeft op zondag ook katervermaak. Guido Weijers, Javier Guizman en meer in de standup club.

   

  Ronnie flex, lil Kleine en vriendjes

  Ik dacht heel even verdwaald te zijn op een kinderfeestje. Ouders aan de zijkant, vingers in de oortjes en de kids in de gaten houden. Anyhow, ik vond het leuk. De grofgebekte schoffies weten er wel een feestje van te maken.

  Matt Simons

  En toen kwam Matt. En iedereen Matt een beetje respect (mwuhahahaha) voor goede muzikanten stond er. Deze man zingt over gebroken hartjes en het leven. En die sfeer voelde je. Lekker sentimenteel allemaal. En had ik al gezegd dat hij ook saxofoon speelt? Nee, had ik niet gezegd. Matt Simons speelt dus ook saxofoon. En dat doet 'ie fucking goed.

  Crystal Fighters

  Even een momentje Caribbean. Ook al sta je in een tent op Paaspop. Ze maken soort van electro- poppige muziek, maar die twee zangeressen uit Spanje zorgen ervoor dat je je waant op een zon vakantie. “Do you want to go to the plage with me?!” (Een plage is een strandoord, mocht je het nog niet weten).

  Single Feestje

  YES! NO! Deze mensen. Ze moeten vanaf NU op elk feestje singletjes voor me draaien. Man man man. Wat een fijne afsluiter. De Single crew weet precies de juiste classics te draaien op precies de juiste momenten. Leuke vlaggetjes erbij. Frank die af en toe dronken iets door de mic schreeuwt. Dat is hard gaan. 

  Was je er niet bij?

  Maar wil je wel even weten of het nou écht zo vet was al hierboven geschreven? Kijk dan hier naar de recap van vrijdag, zaterdag of zondag. Of kijk naar de fotokes in het Facebook Album. Zegt genoeg toch?

  Door: Janiek

   

Gerelateerd