• Er is een sekstekort in Japan

 • In Tokio’s wijk Akihabara, oftewel de elektronische wijk, stikt het van de Maid Cafés. Wat dit zijn? Nou, cafés waar je als klant wordt gezien als een 'master' over de maids. En maids zijn Japanse meisjes verkleed als bediende, maar dan sexy. Deze meisjes zijn 'seventeen forever', althans dat claimen ze.

  Het café waar ze werken ziet eruit als een huiskamer maar dan wel één waar een unicorn overheen gekotst heeft. Vet leuk, dat begrijp je. Om het café binnen te mogen betaal je een vast bedrag en als kers op de taart kan je bij je entree kiezen of je met één van de maids op een polaroidfoto wil of een gezinsspel wilt spelen. Gekke shit waar vooral veel treurige mannen op af komen. Maar dat maakt het niet minder vermakelijk.

  Met je wortels op Tinder

  Het feit dat hier zoveel jonge én oude mannen aan hun trekken lijken te komen heeft wellicht te maken met het sekstekort onder jongeren in Japan. Wat niet weg laat dat er wel gebruik wordt gemaakt van Tinder. Zie alle parels die wij vonden in de plaatjes. Yes! Maar goed, terug naar het sekstekort. Japanners onder de veertig lijken geen behoefte meer te hebben aan seks. Say what! Het Japanse Genootschap voor Gezinsplanning waarschuwt zelfs dat de Japanner met uitsterven wordt bedreigd. Maar liefst 45% van de vrouwen tussen de 16 en 24 jaar vindt seks vies en is er niet in geïnteresseerd.

  Maar waarom neuken ze niet dan?

  Hoe dit komt? Het land worstelt sinds 2011 met gevolgen van een heftige aardbeving, de tsunami die volgde en de puinhoop die Fukushima veroorzaakte. Deze ontnemen jongeren de lust in liefde. Sad. Ook is er een economische stagnatie gaande die de Japanse man minder carrièregericht maakt. Daarom voelen deze boys zich niet goed genoeg om aan de verwachtingen van een vrouw te doen. Supersad. Vrouwen zijn daarbij afhankelijker en ambitieuzer geworden. Dit gaat allemaal niet zo lekker samen. 90% van de vrouwen geeft de voorkeur aan single-zijn. Het resultaat hiervan is dat mannen en vrouwen van elkaar vervreemd raken. Mannen en vrouwen gaan liever een avondje relaxed naar de bioscoop in plaats van los te gaan tussen de lakens. Wauw.

  En daarom gaan mannen fijn naar Maid Cafés. Want daar kan je rustig vier-op-één-rij spelen zonder dat je aan de verwachtingen van de maid hoeft te voldoen. Je hoeft je zelf niet beter voor te doen en kan gewoon met steentjes gooien als je verliest. De lieftallige maid blijft aardig, ze wordt er namelijk voor betaald. Je kan ook met je nieuwe vriendin op de Polaroid. Toch leuk voor op de koelkast. En laten we niet vergeten dat als je koffie bestelt er een maid langs komt op een figuurtje op je koffie te tekenen. Pikachu bijvoorbeeld. Sowieso meer fun dan seks.  

Gerelateerd