• Freek gebeten door haai

 • Tijdens opnames voor ons nieuwe programma 'Freek Naar De Haaien' heeft Freek 'ontzettende pech' gehad. Hij is aangevallen door een haai die een flinke beet uit zijn bovenarm heeft genomen. 

  Freeks legt op zijn page uit wat er gebeurd is:

  "Lieve mensen, tijdens het filmen voor één van mijn nieuwe programma's op de Bahamas heb ik flink pech gehad. Ik ben gebeten door een haai. Vanuit een ziekenhuis in Miami wil ik jullie persoonlijk laten weten wat er is gebeurd.

  Samen met collega biologen van het Sharklab waren we Caribische rifhaaien aan het onderzoeken bij het eilandje Bimini. Deze vriendelijke haaien zijn, net als eigenlijk alle haaien, ongevaarlijk voor mensen. Toch ging het mis. Een van de haaien heeft een vergissing gemaakt en nam een grote hap uit mijn rechter bovenarm. Ik wist direct: dit is foute boel.

  We zijn met grote spoed teruggevaren naar het vasteland. Terug op het Sharklab heeft directeur Dr. Samuel Grueber mij professioneel opgevangen en klaar gemaakt voor transport. Op dit kleine eilandje is namelijk niet voldoende medische hulp aanwezig, en daarom is er direct vanuit Miami een traumahelicopter van de US Coast Guard overgevlogen om mij te evacueren naar Jackson Memorial Hospital. Na een 3 uur durende operatie, waarbij ik volledig onder narcose ben gebracht, en meer dan 100 hechtingen, kan ik nu weer mijn duim omhoog doen.

  Van de chirurg weet ik inmiddels dat er is niks vitaals is geraakt, de pezen en spieren in mijn rechter bovenarm zijn grotendeels in orde. Ik kan mijn hand, vingers, en mijn arm normaal bewegen.

  Ik werk al vele jaren met wilde dieren en dat brengt natuurlijk grote risico's met zich mee, het zijn en blijven immers wilde dieren. Maar mijn grote passie is en blijft jullie te laten zien hoe mooi de wereld is, jullie figuurlijk mee te nemen naar de meest bijzondere plekken van de wereld om op zoek te gaan naar de gaafste en vreemdste
  dieren. Dit zal ik altijd blijven doen!!

  Graag wil ik benadrukken dat dit een ongelukkige samenloop van omstandigheden is, waarbij noch Sharklab, mijn ploeg, ikzelf óf de haai er iets aan kan doen. Ik heb gewoon ontzettend pech gehad. Velen hebben op deze locatie met deze haaien gedoken. In de 27 jaar dat het Sharklab hier onderzoek doet, is dit nooit eerder gebeurd. Ik was juist met deze biologen, op deze bijzondere plek in Bimini om onderzoek te doen naar deze haaien.

  Het is jammer dat ik deze mooie reis vroegtijdig heb moeten onderbreken, maar ik kan niet wachten totdat ik weer kan gaan duiken met deze prachtige dieren waar ik zo veel van hou.

  Als je wilt weten hoe dit precies is gegaan: hou mijn tijdschrift Wild van Freek in de gaten (www.wildvanfreek.nl). Ik zal ervoor zorgen dat er binnenkort alles in staat.

  Ik heb wat foto's toegevoegd om jullie een completer beeld te geven van de situatie. Echter, de wond aan de bovenkant van mijn arm was zó heftig dat ik heb besloten dat ik jullie -en dan vooral mijn jongste fans - dit niet aan kan doen.

  Laterrr, Freek"

  Check ook zijn foto's >>>

Gerelateerd