Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Heel Holland Zeikt | Aanwezige eters

14-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
HHZ eters
Gekraak, gescheur en dan die geur. De hele coupé ruikt gelijk naar de Durum Döner van je achterbuurman. Terwijl jij met je hongerige buik twijfelt of je moet opstaan en een ander plekje moet zoeken, loopt er een rilling over je rug. Gatverdamme. En het kan nog erger...

#1 Kleinekorrel konijn

Wat is het nut van alles in kleine stukjes breken? Denk je nou echt dat je het brood beter verteert als je het in kleine stukjes breekt? In je mond gaat het ook kapot, dus neem gewoon een hap en laat je tanden het werk doen. Daarnaast voorkom je ook al dat gekruimel, win-win situatie toch?

#2 Smakkelaar

Het geluid van al dat speeksel. Van een tong die net wat tegen het gehemelte aan blijft plakken. Van de sappen die vrijkomen bij het eten. Need I say more? Pleaaaaase stop. Doe het niet.

#3 Pratende eter

Als je het hebt over de nieuwe puppy van je opa willen we niet bij elke ‘p’ een stuk appel van ons gezicht vegen. De enige keer dat je legit eten in iemands’ gezicht mag stoppen is als je druiven voert en er per ongeluk eentje uit je hand glipt. Anders gewoon dat eten en speeksel binnenhouden.

#4 Lekker met je mondje open

NEE. Dat is niet lekker, echt niet. We hoeven echt niet te zien hoe goed je bent in happen, kauwen en doorslikken. Met een dichte mond geloof ik het ook echt wel hoor.

#5 Calorieën teller

Gezond eten moet je lekker doen. Maar vertel niet altijd als je vriend iets eet hoeveel calorieën erin zitten. Als hij dat wil weten, dan zoekt hij het zelf wel op. Maar laat hem asjeblieft genieten van zijn kipcorn. Dat jij dat nou niet door je strot krijgt is niet zijn probleem.

#6 Sloompie schildpad

Lekker terassen op een zomeravond. Fijn gezelschap, heerlijke wijn en fantastisch eten. Koud. En naar de film gaan zit er ook niet in, de laatste begon al een halfuur geleden. Je vriend doet er zó lang over. Hoe dan!? Hou dan maar gewoon even je mond en zorg dat je je bordje leeg eet. Dat is pas echt #genieten.

#7 Mvr. Ik lust niks

Je loopt met je vriendin in de supermarkt. Nog onwetend over het eten, lopen jullie van schap naar schap te dwalen. Eerst denk je: ze kan gewoon niet kiezen. Later kom je erachter dat ze eigenlijk niks lust. Tomaatjes? Nee. Komkommer? Hmm niet zo lekker. Courgette? Getsie nee. Groenten? Nou heb ik gisteren al gehad. Vlees? Ik ben veganist. GEBAKKEN LUCHT?! WAT EET JIJ DAN ELKE DAG?

#8 Grote spelers

Eten is niet om mee te spelen. Snij het, smeer het, doe whatever je moet doen, maar hou op met gezichtjes maken op je pannenkoek. De vorm van je stroop maakt toch niet uit, eet het gewoon!
Staat er nog een irritante eter niet in? Laat het weten in de comments!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!