• Jaaa: kom stage lopen!

 • Werken bij BNN. We krijgen vaak de vraag hoe je hier nou precies terecht komt. Dit kan natuurlijk via de BNN-VARA Academy. Maar er is nog een mogelijkheid: stage lopen. Whoopwhoop! Want wij zijn niks zonder onze lieftallige stagiaires op alle afdelingen. Televisie, radio, digital, marketing, communicatie… Overal zoeken we stagiairs. En het op-zoek-naar-nieuwe-stagiaires-seizoen is bij deze geopend! Dus ben jij op zoek naar een stage? Mooi. Lees even de onderstaande ervaringen van de helden die je voorgingen. Overtuigd? Klik hier en wie weet zien we je binnenkort voorbij stuiteren op onze wekelijkse borrel! 

   

  Marlieke (stagiaire Digital):

  “Artikelen schrijven, Snapchatten, contentplannen schrijven, websites up-to-date houden… Dit zijn slechts een paar dingen die ik doe tijdens mijn stage op de Digital afdeling van BNN-VARA. Je verveelt je hier nooit! Je krijgt je eigen taken en verantwoordelijkheden, maar werkt ook veel samen met programmamakers en andere (web)redacteuren. Ik loop hier nu drie maanden stage en heb in die tijd al meer geleerd dan in die twee jaar studeren. Eigenlijk is het de perfecte combi tussen hard werken en genoeg gezelligheid. Zo zijn er leuke feestjes en hebben we elke donderdag een borrel in de bar. Het nadeel? Dat ik écht geen zin meer heb om over een paar maanden weer colleges te gaan volgen…”

   

  Julia (stagiaire Communicatie):

  “Werken op een communicatieafdeling, is dat wat? Tijdens je stage bij BNN-VARA kom je er snel achter dat het antwoord op die vraag ‘ja’ is. Daar is de communicatieafdeling namelijk dé poort naar de buitenwereld, maar ook voor het intern verspreiden van nieuws. En als stagiaire ben ik hier (mede)verantwoordelijk voor! Je ziet al snel jouw werk online terug, maar ook in gidsen, tijdschriften en zelfs op televisie. Dat blijft leuk! Daarbij kom je in een ontzettend leuk team terecht. Ook wel zo fijn. En misschien, heel misschien, kom je ook wel eens op een leuk feestje terecht. Waarschijnlijk wel.”

   

  Kitty (stagiaire Webredactie 3 op Reis)

  “Ik loop stage op de webredactie bij 3 op Reis. Ik was altijd al fan van dit programma. Dus toen ik was aangenomen voor een stage hier was ik helemaal extreem blij. En nog steeds! Het werken voelt niet eens als een stage. Ik werk namelijk volledig mee in het team en kan mijn eigen ideeën uitwerken. Ik ben de hele dag bezig met het schrijven van stukjes. Daarvoor moet ik online veel op- en uitzoeken. En zo leer ik niet alleen heel veel over media maar ook over de wereld (de hoofdstad van Mongolië bijvoorbeeld, ja ja). Ook schrijf ik de social media posts, zoek en bewerk ik foto’s in Photoshop en knip ik filmpjes uit de uitzendingen. Vet leerzaam! En tsja, wat zal ik zeggen over BNN-VARA? Het is echt nog veel leuker dan je zou verwachten. De mensen zijn hilarisch en de omgeving is supercreatief. Alles kan en alles mag. Er wordt gedanst op de tafels maar ook serieus en hard gewerkt. Kortom: deze stage is FANTASTISCH!"  

   

  Castor (stagiair Communicatie)

  "Deze week zit ik precies op de helft en het gaat razendsnel. Het ligt in mijn aard om met het negatieve te beginnen, dus let op. Vijf dagen in de week vroeg opstaan terwijl je een studentenritme gewend bent, is verschrikkelijk. Ze zeggen dat het langzaam went… Waarom ik dan toch opsta? Omdat hier hele leuke collega’s rondlopen, je veel leert en zelf kunt sturen wát je leert. Je zit hier niet als enige stagiair, dus je kunt onderling de taken goed afstemmen. Soms komt er een klus voorbij waar je heel enthousiast over bent en dan kom je er ineens achter dat je van alles nog niet wist. Ook is het fijn om uit de uni-bubbel te komen en te zien hoe het er in de praktijk aan toe gaat."

   

   

Gerelateerd