• Jouw Lowlands Lijstje!

 • Donderdag is het tijd voor de 24e editie van A Campingflight To Lowlands Paradise!

  Dat betekent een lang weekend tot het gaatje gaan. En er doorheen. En weer proberen door het gaatje naar boven te klimmen. Klein minpuntje: het is maandag weer over. Janken. Om toch drie dagen echt heel lekker te gaan, hier een lijstje praktische en niet-per-se-praktische-maar-wel-leuke tips.

  Helga’s House of Pain

  Nu eigenlijk al legendarisch. Waarom? Omdat Helga’s voorgangers er altijd voor zorgde dat je tot de grond ging. En dan met name de epische Titty Twister. Zweterige nachten vol hardrock-karaoke, tepels in de buurt van je gezicht en rondvliegend bier. Wees daar of wees een stom vierkant zonder gevoel voor dingen die leuk zijn.

  Yuri van Gelder  

  Misschien wel de beste toevoeging aan de line-up: Yuri van Gelder. Voorheen Lord of the Rings, nu Lord of the Drinks. Deze gevallen Olympiër mocht na het klappen van een paar biertjes zijn kunsten niet meer vertonen in Rio. Lowlands staat iets minder hoog in de Whiney Bitch Top 100. Dus mag Yuri zijn truukjes laten zien in een volgegoten Alpha.

  Alcohol

  Alcohol. Essentieel. Dat snappen wij, dat snappen jullie en dat snapt Yuri. Maar daar gaat het niet om. Het gaat meer om de manier waarop je het meeneemt. Want onze beveiligervriendjes van Lowlands worden boos als het in glas zit. Overschenken naar plastic dus anders ben je de lul. Een alcoholvrije lul.

  Watskeburt – De musical

  De Jeugd van Tegenwoordig en Lowlands zijn al een tijdje vriendjes. Dit jaar alleen geen stampende tent, maar iets nieuws: Watskeburt – De Musical. En ja. Dat is precies wat je denkt dat het is. Een musical met muziek van De Jeugd van Tegenwoordig. Op Lowlands kan je de sneak preview pakken. Dus doe maar gewoon.

  Joost van Bellen vs. St. Paul

  Kees van Hondt is terug. Leuk. Maar fuck. Als we een afsluiter móeten kiezen, dan toch Joost van Bellen vs. St Paul! Twee vaderlandse discodino’s. Samen. Hand in hand. Arm in arm. Been in been. Wat wil je nog meer? (Een biertje, red.)

  Hans Teeuwen

  Wat. Hans Teeuwen op Lowlands? Jazeker! Met de állergrootste cabaretshow van Nederland. Want kom op. Het is Hans Teeuwen. Net iets minder bekend dan Yuri van Gelder. Maar toch in de Alpha.

  Camping 1

  Misschien wel het best bewaarde geheim. Zó ver lopen dat iedereen halverwege al opgeeft. Klopt. Maar stop gewoon ff met janken. Dan kan je glunderend genieten van een schone camping. En word je niet constant door de 24-uurstent in je oor geneukt. 

  En verder…

  Noodladers! Een gore was-tas. Oordoppen. Poncho’s. Je identiteitskaart. Je toegangskaart. Broodje knakworst als ontbijt. Vitaminepillen. Héél veel. En bij voorkeur met vodka. En wat de line-up betreft: De Likt, Kaytrananda, Anderson, Paak & The Free Nationals, Damian Marley, Muse en The Last Shadow Puppets. Maar je gaat eigenlijk gewoon naar Lowlands, omdat het gewoon Lowlands is.

Gerelateerd