• Kotsen tussen de rotsen | Gevaarlijkste Wegen

 • Olcay Gulsen en Robert Kranenborg stuiven over de zandvlaktes van Namibië. Dwars door de woestijn en kuddes kontstotende zebra’s maken ze de tocht naar de Afrikaanse kust.

  Voor je het weet zak je tot aan je zwoksels weg in deze immense zandbak. Niet erg prettig met temperaturen op standje stoomoven. Dus, kom op ouwe!

  De Himba leven in zelfgekleide hutjes van poep. Vette shit. Gelukkig slapen onze sterren vannacht in een camper onder de Afrikaanse sterrenhemel. Veel beter.

  Robert cheft de auto puur op gevoel. Waar een wil is, is een omweg. Onze masterchef blijkt ook een meester te zijn in autorijden. Vier sterren voor Robert!

  Lekker kotsen tussen de rotsen. Olcay wordt misselijk van deze hobbelige highway to hell.

  Met haar hoed als kotsbakje zit Olcay de rit uit. Na 8 uur zandhappen kan ze eindelijk opgelucht ademhalen. Slaapplek twee is bereikt!

  De woestijn is wild, maar de dieren nog veel wilder. Maar je weet wat ze zeggen. Een zebra stoot zich nooit twee keer aan dezelfde kont.

  Robert en Olcay doen een staarwedstrijdje met een nieuwsgierige giraffe. We kunnen hier een grapje maken over een nek-aan-nek-race. Maar we doen het niet.     

  De Divorce-bergpas is net als een huwelijk. Gewoon niet aan beginnen. Al hebben Olcay en Robert geen keus. Ze bikkelen braaf door de stenen.

  De vangrails zijn hier niets meer dan puntige rotsblokken. Als je graag geperforeerd wilt worden als een slap A4-tje moet je hier zeker crashen.

  Olcay is jarig. Wat ze graag wil? Diamanten. Dus bitchen de twee met diamonds om hun nek door de kilometers zand. Op zoek naar edelstenen!

  Langs de Matterhorn van Afrika tuffen ze door naar de Kahn kopermijn. Een plek die veranderd is in een ghosttown. Bijna eng zo mooi.   

  Eentonig al dat zand? Een beetje. Maar het landschap is alles behalve saai. Al zijn Olcay en Robert toch wel blij met de zee in zicht.

  Het zand schuurt inmiddels op plekken waar je niet kan krabben. Hoog tijd om afscheid te nemen van deze immense sauna. Het avontuur was alles behalve relaxed, maar man wat was het mooi. 

   

  Tot volgende week!

   

  Gevaarlijkste Wegen gemist? Kijk hier de aflevering

Gerelateerd