• Met menstruatiebloed je partner versieren: het kan!

 • Een aantal weken geleden sprak ik een danseres die vertelde dat haar acht jaar durende relatie was verbroken. Awh, zielig natuurlijk. Maar er was wel iets opmerkelijks... Haar vriend werd namelijk verliefd op een Javaans meisje. Hoe? Simpel: doordat zij haar menstruatiebloed in zijn eten stopte. Oké, ja dit soort vieze dingen doen vrouwen dus…

  Hoe de danseres hier achter kwam? Nou, eerst wilde haar vriend niks van het Javaanse meisje weten. Hij voelde zich niet tot haar aangetrokken en was blij met zijn eigen relatie. Zijn omgeving vond het dan ook vreemde ontwikkeling. Sterker nog, mensen dachten dat het zijn schoonmaakster was. Ze bracht hem eten en vertrok eigenlijk best snel erna weer. De danseres merkte dat hij steeds meer met haar bezig was, maar niet kon uitleggen waarom.

  Wat bleek, het Javaanse meisje stopte haar menstruatiebloed van een gebruikte tampon in zijn eten. WTF? Goor, maar ze wist hem wel voor zich te winnen… Ik hoorde dit en dacht ja, wat moet ik hier mee? Ergens moest ik er wel om lachen. Ik dacht dat kind is gewoon koekoek. Maar het verhaal bleef toch hangen. Kan dit echt? Doen mensen dit? Waarom zijn mensen zo? Op internetfora kwam ik als snel meer verhalen tegen over het gebruik van menstruatiebloed om een man voor je te winnen.

  Gebeurt dit echt?!

  Toch was ik nog niet echt overtuigd van het feit dat vrouwen dit écht doen. Dus ben ik wat gaan rondvragen in mijn omgeving. Mijn vriendenkring is best wel divers. Hierdoor kwam ik al snel aan verhalen van mensen die ook iemand kennen die in het effect van menstruatiebloed geloven. Zo zijn er mannen die niet zomaar bij een vrouw gaan eten. En daarmee bedoel ik letterlijk eten én figuurlijk. Voor het laatste is dit natuurlijk ook een mooi excuus. Zo vertelde een kennis dat zij bij haar schoonmoeder een kast met gebruikte maandverbandjes tegen kwam. Bahh. De gedachte alleen al dat je maandverbandjes gaat opstapelen en er een aparte kast voor reserveert maakt me misselijk…

  Ook was er een vrouw die haar menstruatiebloed in de koffie van haar baas stopte omdat hun band fucked up is. Ze hoopt dat hierdoor dat hun band wat beter wordt. Er zijn mensen die hun bloed mengen met rode wijn, deze mensen geven aan hierdoor meer energie te krijgen. Sommigen zeggen zelfs dat ze hiervan zeggen dat je grijs haar kan tegen gaan. Een vriendin vertelde dat je moet uitkijken voor Surinaamse schoonmoeders. Als ze je namelijk als de ideale schoondochter zien willen ze dat je verbonden blijft met de familie. Dit kunnen ze doen door menstruatiebloed in je eten of drinken te doen. Het gevolg hiervan is dat je mentaal heel moeilijk los kan komen. En nog even voor de duidelijkheid: ik heb het ook aan genoeg Surinaamse vrouwen gevraagd die hier echt niks vanaf weten. Dus niet meteen bang worden.

  Menstruatiebloed. Tegen al je kwaaltjes. 

  Ik ben wel overtuigd dat er iets is met menstruatiebloed. Er spoken genoeg vragen door mijn hoofd... Maar goed, of het nou wetenschappelijk verklaard is of niet, het gebeurt. Maar werkt het ook? En hoe komt dit? In het verleden is er een onderzoek geweest waarbij een man elke dag menstruatiebloed dronk. Na drie maanden veranderde zijn haarkleur van grijs naar zijn oorspronkelijke kleur bruin. Bovendien zijn er veel mensen die zelf hebben geëxperimenteerd met het drinken van menstruatiebloed. Zo is er een vrouw Grace Diaz waarvan haar keelpijn verdween na het drinken van menstruatiebloed.  

  Wetenschapper Paul Pearsall heeft met een theorie bewezen dat in ons gehele lichaam persoonlijkheidscellen zitten. Deze bevinden zich in onze organen maar ook in ons bloed. Iedere cel in ons lichaam heeft te maken met onze persoonlijkheid. Mensen die een harttransplantatie ondergaan kunnen soms ineens andere interesses of behoeftes hebben. Hun persoonlijkheid kan hierdoor veranderen. Als we nu zelf voor doktertje spelen en de ‘cel herinnering theorie’ van dokter Paul Pearsall gebruiken, kan het dus zo zijn dat wanneer iemand jouw menstruatiebloed drinkt hij of zij persoonlijkheidstrekjes van jou kan gaan overnemen. Best wel cool, niet? Denk maar eens als je voor het eerst gaat daten. Als je veel gemeenschappelijke interesses hebt en het voelt vertrouwd, dan lijkt het of je deze persoon al heel lang kent. Hierdoor kan er onbewust een band ontstaan. Bij een orgaantransplantatie blijft het geplaatste orgaan voor altijd in je lichaam. Bij het drinken van menstruatiebloed niet. Misschien is dat de reden dat vrouwen hun bloed verzamelen om iemand te blijven besmetten met hun eigen bloed.

  Don't try this at home

  Nog wel een puntje voordat je meteen op dat lekkertje uit je klas of op werk gaat experimenten. Weet namelijk dat het drinken van bloed best wel risicovol is. Vaak denk je dat je heel gezond bent, maar iemand kan heel anders op jouw bloed reageren of je kan hem ziek maken. De mevrouw die haar menstruatiebloed in de koffie van haar baas deed is na een betrapping hier ook voor vervolgd. Je bent dus ook een boef. Zelf kan ik me niet indenken dat ik dit ga doen. Als ik bloed zie val ik al bijna flauw. Maar het is best wel leuk dat iets waarvoor veel vrouwen zich voor schamen iets magisch heeft. Zou jij dit doen? 

  Door Fannie 

Gerelateerd