Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Tim scheldt in gebarentaal in JZHMH

10-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
608 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-05-10 om 09.36.43
Vloeken, tieren, sneren. Lucht soms lekker op. Maar hoe doe je dat in gebarentaal? Tim krijgt van Machiel een spoedcursusje ‘schelden zonder geluid’. Altijd handig natuurlijk.
Tim ontmoet Machiel die doofstom geboren is. Praten doet hij niet. Maar hij is wel erg goed met zijn handen. Dat valt op. Net zoals zijn goede looks.   
Machiel helpt Tim zijn gebarentalenknobbel te vinden. Het verschil tussen ‘appel’ en ‘klootzak’? Het hapgebaar. Belangrijk detail Tim! Misschien nog maar een extra lesje nemen
Roxy lijdt aan een angst- en paniekstoornis. Wat eigenlijk inhoudt dat ze bang is om bang te zijn. Zodra ze de deur uitstapt, wordt die angst alleen maar erger. Dus blijft ze vaak op haar kamer. Want daar is het ‘veilig’.
Even buiten lopen voelt voor Roxy als een rit in de achtbaan. Zweten, hartkloppingen en ademtekort. Aan de buitenkant zie je niets. Maar vanbinnen voelt ze pure paniek. 
Haar chihuahua helpt Roxy vaker op pad te gaan. Toch blijft het een ding. Dat buiten wandelen. Slokjes water helpen gelukkig op de ergste paniekmomenten. Dan kan ze de angst letterlijk even wegslikken.
De toekomst? Machiel hoopt dat gebarentaal eindelijk erkend wordt door de wet. Daar zou de wereld een stukje mooier van worden. En Roxy? Die hoopt op een dag niet van elk klein pijntje intens bang te worden.
Kijk Tims chihuahuatraining en gebarenkunst hierrr terug:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!