• Trump of Peter Jan Rens?

 • Twee levende legendes zijn het: Donald Trump en Peter Jan Rens.

  De één is echt in alle staten en gelinkt met de Turkse couppleging, de ander wordt misschien President van de Verenigde Staten. Ondanks hun verschillende bezigheden hebben de heren meer gemeen dan je denkt. Want kun jij raden welk van deze quotes, die voor het gemak in beide gevallen naar Nederlands zijn vertaald, van Donald Trump komt en welke van Peter Jan Rens?

  “Ik begrijp er niks van, die vrouwen, maar ik weet wel dat ik populair ben bij vrouwen”

  Meteen een lastige. De een heeft een covermodel als vrouw, de ander ging met een chick van een halve eeuw jonger. Prestaties van formaat wel, waarbij zo’n quote goed zou passen. Maar hoewel de miljardair Trump ongetwijfeld ooit iets soortgelijks heeft geroepen is dit een uitspraak van Meneer Kaktus.

  “Topdag in Virginia. Publiek was fantastisch”

  Dat was Trump. Godzijdank. We gaan het hier niet eens over hebben. Maar inderdaad, dit klinkt als een ketspartij van Meneer Kaktus in een volle studio. Maar dat is het niet. Want dat is nooit gebeurd. Toch? Pls?

  “Ze zitten ‘achter’ ons aan, dus wij lopen vooraan, dus wij hebben gewonnen”

  Klinkt misschien als een Cruijffiaans gezegde dat op een vergeeld tegeltje in een voetbalkantine hangt. Niet is minder waar. Want eigenlijk is dit een heerlijke samenvatting van de paradox van politiek in Amerika. Toch is deze quote van Peter in een wat je zegt ongemakkelijk stukje internet.

  “Wie leeft zonder te rekenen, sterft op de kale vloer.”

  Van Peter Jan ook deze. Ja, geen idee ook. Jij?

  “Het is dat ze mijn dochter is, anders zou ik haar daten”

  Je hoopt natuurlijk dat dit een quote is van niemand. Gewoon, want: kan niet. Waarom zou je dit zeggen? In welke situatie is dit een normale opmerking? Precies. Doet je twijfelen aan het feit dat deze man presidentskandidaat is. Dit was smeerpijperij van Trump.

  “Ik heb nog nooit iemand die dun was cola light zien drinken”

  Niet zo fris deze opmerking. Met een soort van half verwijt dat alleen dikke mensen cola light drinken. Internet straft dit meteen af door een foto te plaatsen van de man die dit zei, mét een flesje cola light. Het was oom Donald.

  “Het zou verboden moeten worden; politici in talkshows..”

  Haha, wat zou het ontzettend hypocriet zijn als Trump dit zou zeggen toch? Want hij is zeg maar zelf politicus en zit in moker veel talkshows. Toch? En omdat ‘ie altijd veel tegenstrijdige dingen roept zoals met dat colaflesje, toch? Precies. Daarom was dit ook maatschappelijk betrokken Peter.

  “Voor nu zit ik thuis op de bank, kijkend naar tekenfilms. Je weet hoe veel je ervan houdt als je het in overvloed krijgt”

  Strikvraag deze. Met kaleknikker-vertaling van de internets. Deze quote is namelijk van Donald Trump. Alleen heeft hij het nooit gezegd. Mac Miller laat het kwartje voor je vallen. 

  Conclusie

  Beide mannen hebben af en toe een discutabele woordkeuze. Soms ongemakkelijk maar altijd vermakelijk. Toch zie ik liever Meneer Cactus in het witte huis dan Oom Donald. En waarom ook niet? Als Trump zo ver komt en zelfs Kanye het gaat proberen wil ik een shirt met RENS 2024!

  Door Daan Jongen

Gerelateerd