Benodigdheden:
- Zoete aardappelen
- Rode paprika
- Rode ui
- Cherrytomaatjes
- Kipfilet
- Oregano, peper en zout
- Olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maak de zoete aardappelen schoon en snijd in reepjes
- Snijd de paprika en ui
- Stop alles in een ovenschaal, doe er een scheutje olijfolie overheen en wat oregano, peper en zout
- Stop de ovenschaal 25 minuten in de oven
- Snijd ondertussen de kipfilet
- Haal de ovenschaal na 10 minuten uit de oven, doe de kip erbij, en stop weer terug in de oven.
- Snijd de cherrytomaatjes en doe die na wéér 10 minuten in de ovenschaal, zodat ze nog 5 minuten meegaan in de oven. Eet smakelijk!
DINSDAG: HERFSTSALADE MET CHAMPIGNONS, SPEKJES EN AMANDELEN
Benodigdheden:
- Slamelange
- Champignons
- Avocado
- Spekjes
- Amandelen
- Olijfolie
- Citroensap
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de champignons en avocado in kleine stukjes
- Bak de spekjes en doe na een paar minuten de champignons erbij
- Maak ondertussen een dressing van olijfolie, citroensap en een beetje peper en zout
- Doe de slamelange in een slabak en doe de champignons, avocado, spekjes en amandelen erbij
- Dressing erover en klaar!
WOENSDAG: LINZENCURRY
Benodigdheden:
- Linzen
- Kokosmelk
- Kipfilet
- Groene curry
- Verse spinazie
Bereiding:
- Giet de linzen af en kook ze in kokosmelk
- Snijd en bak de kipfilet
- Voeg de groene curry toe aan de kipfilet
- Doe de linzen en kokosmelk bij de kipfilet en curry
- Bak op het einde de verse spinazie nog even mee. Eet smakelijk!
DONDERDAG: BROCCOLI-COURGETTE SOEP MET AMANDELEN
Super gezond én super lekker! Ben je een zalmliefhebber? Vervang dan de amandelen voor zalmsnippers!
Benodigdheden:
- 1 ui
- 1 knoflook
- 1 blokje groentebouillon
- 2 broccoli‘s
- 1 courgette
- Geschaafde amandelen
- Crème fraîche
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de courgette, broccoli, ui en knoflook tot kleine stukjes
- Bak de ui en knoflook kort in een grote pan met een beetje olijfolie
- Giet er kokendheet water bij en voeg het bouillonblokje toe
- Doe de courgette erbij, en vijf minuten later de broccoli
- Rooster ondertussen kort de geschaafde amandelen
- Haal na een kwartier de pan van het vuur en pureer met de staafmixer
- Breng op smaak met crème fraîche en peper en zout, amandelen er bij en klaar!
VRIJDAG: SPAGHETTI MET BROCCOLI, SPEKJES, WALNOTEN EN KAAS UIT DE OVEN
Vrijdag! Dus tijd voor een goede – en lekkere – bodem.
© Solo
Benodigdheden:
- Spaghetti
- Broccoli
- Spekjes
- Strooikaas
- Walnoten
- Knoflook
- Ui
- Olijfolie
- Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Kook de spaghetti
- Voeg de laatste drie minuten de stukjes broccoli toe aan het kokende water
- Bak de spekjes
- Voeg de knoflook en ui hierbij
- Doe de ui, knoflook, spekjes en broccoli in een ingevette ovenschaal. Strooi er kaas en walnoten overheen.
- Zet de ovenschaal een kwartier in de oven
- Doe de spaghetti op een bord, broccoli schotel erbovenop en klaar! Fijn weekend!