• Vijf vragen aan... Jamai Loman

 • Jamai Loman is zanger, musicalacteur en presentator. Noem iets en deze man kan het. Hij werd in 2003 in één klap bekend door het eerste seizoen van de talentenjacht Idols te winnen. Eind 2003 bevestigde Jamai de vermoedens dat hij gay zou zijn. Hij verklaarde een relatie te hebben met één van zijn dansers. Wij vroegen hem wat hij vindt van queer. 

   

  1. Hoe was het om uit de kast te komen?

  Ik had net Idols gewonnen dus je kan je voorstellen dat het een heftige tijd voor me was. Ik kwam uit de kast in de radioshow van Ruud de Wild en de volgende dag stond het levensgroot op de voorpagina van De Telegraaf. Ik was vrij jong dus vond het wel even pittig. Maar ik werd gelukkig gesteund door familie, vrinden en fans. 

   

  2. Wat vind je van het woord queer? 

  Het is beter dan "nicht" maar daar is ook alles mee gezegd. 

   

  3. Zou je je geaardheid willen veranderen als je kon? 

  Wat een vreselijke vraag! Nee natuurlijk niet! Het leven zal er dan misschien een stuk gemakkelijker uitzien, maar wie wil er nou een makkelijk leven? Ook maar zo saai... Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg! 

   

  4. Is er iets nadelig aan queer zijn? 

  Ja, dat je op je dertigste al bejaard ben als je BMI iets afwijkt van het gemiddelde. Dan ben je namelijk dik en kan dat shirt niet meer uit op de dansvloer. Me, me en me haha!   5. Wat is jouw mooiste queer herinnering? 

  Mijn allereerste keer gay uitgaan met mijn beste vriendin. Wauw, wat voelde ik me vrij en blij!   Meer queer? Snappen we. Ken je onze dramaserie Queer Amsterdam al? 

Gerelateerd