• Waarom we massaal falen op relatiegebied

 • Alles is tegenwoordig online verkrijgbaar. Stiekem hopen we onze Valentijn te kunnen swipen. En het liefst hopen we hem of haar te kunnen downloaden in de App store. Die kunnen we dan weer verwijderen als we het hebben uitgespeeld. Dus Valentijn nodig? Eén dag in het jaar voor relatietje spelen? Graag zelfs..

  Als je een kater hebt of de deur niet uit wilt, bestel je toch ook gewoon eten? Als ze niks leuks in de stad hebben, zoek je het thuis toch even achter je laptopje op. We rijden nergens meer heen zonder tomtom. En dat is allemaal super relaxed en makkelijk. PROBLEMALERT: we verwachten dat alles gemakkelijk te krijgen is, zelfs mensen. In dit geval je lover. En dat werkt dan weer niet zo goed…  

   

  LIEVER LUI, DAN MOE

  We doen alles voor de #relationshipgoals. Dan kunnen we namelijk weer posten hoe geliefd we zijn. Maar als je je dan na je perfect genomen foto’s van rozenblaadjes op bed afvraagt hoe het nu verder tussen jullie gaat, hoor je alleen maar krekels.. En is dat ook niet juist het probleem van de generatie van nu? We zijn een stelletje luie donders. We willen geen moeite doen. We willen nergens aan vastzitten, want dat is eng en brengt verplichtingen met zich mee.

  We willen het niet benoemen. Het woord relatie. Gadver, Noem het ‘’leuk samen hebben’’ of noem het ‘’netflix and chill’’. Maar RELATIE? Dan zit je opeens ergens aan vast. We willen wel een relatie, maar dan zonder de lasten en mét alle lusten. Want wat heb je nou eigenlijk met elkaar buiten appen, snappen en seksen? Moeilijk gedoe. En daar heb je geen tijd voor..

   


  LET’S TALK

  Aangezien je tegenwoordig meer tijd kwijt bent aan je Instagram profiel dan aan je algemene kennis, is praten best wel een dingetje geworden. We willen ons verschuilen achter hoe we gezien willen worden. Je wilt je niet kwetsbaar opstellen. Je wilt niet dat mensen achter je imperfecties komen. Laat staan dat je lover erachter komt dat jouw drolletjes stinken.  

   

  THE NUMBER ONE

  En tóch zoeken we allemaal die éne perfecte persoon en willen we die éne perfecte persoon worden. Het gras is altijd groener aan de overkant. Maar wie heeft je verteld dat je überhaupt naar het groenere gras moet zoeken? Bruin of geel is ook een kleur. 

  Helaas, kunnen we geen genoegen nemen met één iemand. Want, ja, eerlijk? We hebben allemaal pukkeltjes en onze eigen problemen, en dat maakt het dan wel weer ingewikkeld want de buurvrouw heeft die niet. Dus waarom zou je daar dan niet voor gaan? We hebben moeite om ons aan iemand te binden. Iemand waarvoor je door het vuur gaat. Zelfs al heeft diegene een lelijke neus. Iemand die jou goed genoeg vindt om de rest van zijn of haar leven mee door te brengen. En daarvoor moet je elkaar leren kennen, vertrouwen, maar vooral moeite voor durven doen. Maar nee, wij blijven liever voor de rest van ons leven alleen. Independence yolo..

   

  WE KUNNEN ER NIKS AAN DOEN

  Ken je die Disneyfilms van vroeger nog? Ik hou van Disneyfilms vanwege de happily ever after endings. Maar daardoor hoop je van jongs af aan al op een ideaal. Een prins op het witte paard. Een happily ever after perfect match. De films waarbij je alleen kust, in een tuin vol met mooie lichtjes en je linkerbeen die tegelijkertijd omhoog popt. Want alleen dan is het de ware. Nou, zal ik je nu dan een geheimpje verklappen? Het is een film. In het echt gebeurt dat niet.

  We hebben het perfecte plaatje in ons hoofd van hoe een relatie hoort te zijn. En net als in films denken we dat die vanzelf wel komt aanwaaien. Dus je kan wachten, maar ik weet niet of je dan voordat je met pensioen gaat een relatie gaat vinden.

  Nou hebben we wel tactieken om de ware te vinden. ‘Hij moet eerst reageren anders praat ik niet.’ of ‘Als ik mijn profielfoto gewoon tien keer per dag verander, appt hij misschien wel’ Maar misschien denkt hij wel dat je dat voor een ander doet. En hem niet ziet zitten. We spelen hard to get om te kijken of iemand je wel echt leuk vindt. Terwijl je er ook achter kan komen door simpelweg te praten. We spelen een spel zonder zelf de logica ervan te begrijpen. Ahaa..

  Uiteindelijk zijn we allemaal bang om gekwetst te worden. En om niet aan de verwachting van een ander te voldoen. Wat logisch is met Disney TV en zoveel opties online. Maar als het erop aankomt, laat ons gedrag zien dat we eigenlijk niks liever willen dan dat. En dat laten we graag zien met Valentijn, want één dag in het jaar kunnen we wél handelen.

  Happy Valentine's day! <3 

  Door Fannie

  Afbeeldingen gemaakt door Fleur van Bragt

   

Gerelateerd