• FAQ, Algemene Info & Fusie

 • algemeneinformatie

  FAQ

  Vragen? Wij hebben antwoorden op (bijna) alles! 

  1. Ik wil bij BNN werken/stage lopen! Wat moet ik doen?

  Op de vacaturepagina vind je alle vacatures die op dit moment open staan. Staat jouw droomfunctie er niet tussen? Maar zijn wij zonder jou simpelweg niet compleet? Overtuig ons dan en laat je CV bij ons achter!

  2. Wat moet ik doen als ik een ontzettend goed idee heb voor een programma?

  We staan altijd open voor ideeën, maar realiseer je wel dat BNN een publieke omroep is en daarom gebonden is aan bepaalde regels. Bedenk goed of je idee oorspronkelijk en origineel is, is het niet al eens eerder gedaan? Ben je echt niet op het idee gekomen toen je naar een buitenlands programma keek? Daarnaast moet het programma haalbaar en uitvoerbaar zijn, het inzetten van dure en spectaculaire special effects, exotische locaties en dure sterren is dat dus niet! Vraag je verder af of het programma past bij BNN.

  Heb je al deze dingen overwogen en ben je er van overtuigd dat jouw idee het helemaal is? Zet je uitgebreide voorstel met motivaties en argumenten op papier en stuur deze naar ons op, graag al met een (ruw) voorbeeld op video. Als we je idee zien zitten, moeten we natuurlijk eerst overleggen. Dat betekent dat je niet meteen de volgende dag al antwoord krijgt. Je hoeft niet bang te zijn dat wij er met jouw idee vandoor gaan, zo zijn we niet. Je schriftelijke voorstel kun je sturen naar: 

  BNN, T.a.v. Secretariaat TV
  Postbus 646 1200 AP HILVERSUM
  Of mail zeghetmaar@bnn.nl

   

  3. Wat moet ik doen als ik bij de opnames van een programma van BNN wil zijn?

  Voor sommige programma's kun je je opgeven via de publiek & kandidaten pagina. Het 3FM-programma That's Live! komt vanuit Boyds Bar bij BNN, met bands, artiesten en andere bekende gasten. Als je wilt komen kijken kun je een mailtje sturen naar thatslive@bnn.nl. Op thatslive.bnn.nl vind je info over de line-up.

  Bij de meeste andere programma's ligt het bijwonen van opnames moeilijker. Als we speciale uitzendingen hebben waar we publiek voor uitnodigen lees je dat als eerste op www.bnn.nl.

  Speciale verzoeken kun je voorleggen aan zeghetmaar@bnn.nl.

  4. Wat moet ik doen als ik BNN wil steunen?

  Lid worden! Het kost bijna niets en je zorgt zo dat BNN kan blijven doorgroeien, want hoe meer leden, hoe meer zendtijd op radio en tv!

  Surf naar de Ledenpagina om je op te geven.

  5. Wat krijg ik allemaal voor mijn lidmaatschap?

  De voordelen op een rij:
  •    Regelmatig sturen we je BNN-post, inclusief een verrassing op je verjaardag en een BNN agenda, app en/of kalender
  •    Kortingen op BNN-events en producten in de webwinkel.
  •    BNN-workshops en activiteiten, speciaal voor leden.
  •    Elke twee weken prijsvragen en acties op de ledensite.
  •    Je mag meepraten over programma’s.

  6. Waar kan ik mijn lidmaatschap wijzigen?

  Of je nu een adreswijziging wilt doorgeven, vragen hebt over de duur van je lidmaatschap, je welkomstcadeau of iets anders dat met je BNN-lidmaatschap te maken heeft, op de speciale servicepagina vind je alles wat je nodig hebt! Mocht je vraag er niet bij staan, dan kun je ons je vraag per mail voorleggen.

  7. Wat moet ik doen als ik een dvd van een programma wil bestellen?

  Bijna alle programma's die BNN zelf maakt, kun je voor een bepaalde tijd online terugkijken op de website van het desbetreffende programma of op Uitzending Gemist/NPO.  Staat je aflevering niet meer online? Dan kun je zelf, tegen betaling, een DVD bestellen bij Beeld en Geluid. Helaas is het niet mogelijk om specifieke fragmenten uit een aflevering op te vragen.

  8. Wat moet ik doen als ik mijn nieren of andere organen wil afstaan?

  Zoals je misschien weet was Bart nierpatiënt. Hij maakte verschillende programma's waarin de nadruk werd gelegd op het belang van orgaandonatie, BNN zond in 2007 De Grote Donorshow uit en in 2008 verscheen een aangrijpende documentaire over het leven van Bart. Als je donor wilt worden (zodat na je dood je organen voor transplantatie gebruikt kunnen worden, en dus levens gered kunnen worden), kun je contact opnemen met NIGZ Donorvoorlichting. Zij kunnen je vragen beantwoorden en je kan bij deze stichting ook een donorregistratieformulier aanvragen.

  Met zo'n formulier geef je te kennen dat je je organen en weefsels na je dood beschikbaar stelt voor transplantatie en/of onderzoek.

  NIGZ-Donorvoorlichting 
  Postbus 500 3440 AM Woerden
  Telefoon: 0348 – 437 600
  E-mail: mailto: nigz@nigz.nl  
  www.donorvoorlichting.nl

  9. Ik wil ook een omroep beginnen

  Neem contact op met het Commissariaat voor de Media, zij kunnen je hier alles over vertellen. Site: www.cvdm.nl.

  10. Waar kan ik de kijk- en luistercijfers vinden?

  Daarvoor kun je contact opnemen met de dienst Kijk- en Luisteronderzoek (KLO) of kijken op www.kijkonderzoek.nl.

  11. Mag ik meerdere keren meedoen met prijsvragen?

  Ja. Ja. Ja!

  12. Hoe kan ik aan de jaarrekening van BNN en het jaarverslag van BNN-VARA?

  Het Jaarverslag van BNN-VARA 2016 vind je hierrrr! En de Jaarrekening 2016 van BNN hierzo!

  13. Waar vind ik de officiële sites van BNN-presentatoren?

  Als presentatoren een eigen site hebben, kun je de link vinden bij de rubriek  ‘Smoelenboek’ op BNN.nl.

  14. Ik heb een sponsorvoorstel/ik heb vragen over sponsoring door BNN.

  Mail je voorstel of vraag naar zeghetmaar@bnn.nl, of stuur het voorstel naar:

  BNN t.a.v. Afdeling Communicatie
  Postbus 646
  1200 AP Hilversum

  15. Ik heb leuk nieuws voor BNN! Waar kan ik het persbericht naar toe sturen?

  Wij zijn gek op leuk nieuws. Stuur je info naar zeghetmaar@bnn.nl.

  16. Waar kan ik BNN merchandise vinden?

  Die vind je in onze BNN shop. Hierzo!

  18. Ik wil meedoen met een casting of een screentest!

  Als wij acteurs nodig hebben wordt in principe gebruik gemaakt van een castingbureau. Je kunt je dus beter inschrijven bij een castingbureau.

  17. Ik wil presentator worden!

  Wie niet ;) Daarom hebben we jaarlijks de BNN Talentday! Dit jaar keihard naast de pot gepiest (lees; gemist?) Stuur dan een brief met daarbij een foto of indien mogelijk een opname van jezelf op video. En wie weet zien wij het ook en nemen we contact met je op.

  BNN t.a.v. Secretariaat TV 
  Postbus 646 1200 AP Hilversum

  19. Help! Mijn vraag en antwoord staan er niet bij!

  Voor al je verdere vragen over programma's, presentatoren, opmerkingen en andere dingen kun je een mailtje sturen naar: zeghetmaar@bnn.nl.

  ALGEMENE INFO

  Wat betekent BNN?
  BNN betekende eerst Bart News Network. Zo heette het programma dat Bart de Graaff voor Veronica presenteerde. Later veranderde de betekenis van de 'B' in de 'B van brutaal'. Maar BNN staat als begrip voor een eigenzinnige, verfrissende en op jonge mensen gerichte omroep. De letters hadden, tot voor kort, afzonderlijk geen betekenis meer. Na de dood van Bart, heeft de omroep de betekenis van de letters BNN veranderd in Barts Neverending Network.

  Hoe is BNN ontstaan?
  Zoals andere omroepen zijn ontstaan uit een bepaalde geloofs- of politieke overtuiging en tot een bepaalde zuil behoorden (verzuiling), werd BNN opgericht in de overtuiging dat er in het publieke omroepbestel naast volwassenen van 35 jaar en ouder, ook plaats moet zijn voor jongeren. Jongeren die niet gebonden zijn aan een godsdienstige of levensbeschouwelijke achtergrond, maar elkaar vinden in steeds wisselende levensstijlen.

  Wat is BNN's doelgroep?
  BNN richt zich in essentie op jongeren van 15 tot 25 jaar en jong volwassenen tot 35 jaar. Maar de groep ‘jongeren’ laat zich niet vangen door een bepaalde leeftijdsgroep. BNN is er voor iedereen die zich jong voelt en die jong denkt.

  Wat is het imago van BNN?
  BNN heeft een sterk, toegankelijk en positief imago bij jongeren. Dat imago wordt voor een groot deel ingevuld door onze programma’s die aan een aantal wetten moeten voldoen: een ijzersterke formule, unieke presentatoren, onderscheidend zijn door vorm en inhoud en het uitstralen van de BNN-waarden. Deze waarden zijn: humoristisch, eigenzinnig, brutaal, lef en lust for life. Waar het merk ‘BNN’ nog meer voor staat kun je lezen in ons merkboek. . Je kunt de pdf-versie hier downloaden.

  Wat is het officiële mission statement van BNN?
  BNN is de meest herkenbare jongerenomroep van Nederland en een baken voor jongerenprogrammering binnen de Publieke Omroep. We streven ernaar die positie te behouden en te versterken en een brugfunctie te vervullen tussen de verschillende generaties. BNN is er voor iedereen die zich jong voelt: jong zijn is een state of mind.

  BNN wil zich op een toegankelijke, onderscheidende, spraakmakende wijze profileren en aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. BNN geeft invulling aan en laat zien wat jongeren bezighoudt: sociale relaties, humor, seks, ontspanning, muziek, reizen, maatschappelijke tendensen en leeftijd/lotgenoten. 

  BNN stelt zich ten doel alle groepen van de bevolking te bereiken, waarbij in het bijzonder aan plaats en verantwoordelijkheid van jongeren in de samenleving wordt besteed. Speerpunt is daarbij het bereiken van de groepen die vaak gepasseerd worden of moeilijk te bereiken zijn. Dat betekent dat we nadrukkelijk rekening houden met de veranderende samenstelling van de Nederlandse samenleving en in ons beleid ruimte houden om jonge mensen via alle vormen van distributie te bereiken die zich de komende jaren zullen aandienen.

  BNN vindt het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat jongeren bezighoudt. Daarom signaleren we in samenwerking met een onderzoeksbureau thema’s die onder jongeren leven en geven we op structurele basis invulling aan jongerenonderzoek.

  Wat is de verhouding van BNN tot de andere publieke omroepen?
  De missie van BNN heeft veel raakvlakken met die van de landelijke Publieke Omroep. Bij de invulling van de programmering is een belangrijke voorwaarde dat de programma's moeten afwijken van het bestaande aanbod. Alleen zo kan BNN het publiek verrassen, prikkelen en confronteren.

  Hoeveel zendtijd heeft BNN?
  Sinds de telling van 2004 heeft BNN een 50% status. Dat wil zeggen dat een omroep minimaal 150.000 leden heeft, maar (nog) geen A-omroep is (die bij de vorige telling 300.000 leden moesten). Sinds september 2005 heeft BNN daarom 50% van de zendtijd van een A-omroep. Dit komt concreet neer op 425 uur televisie en 1500 uur radio. Bij de ledentelling van 2014 heeft het Commissariaat 337.554 BNN leden vastgesteld, waardoor BNN in 2015 meer zendtijd zal krijgen op radio en tv!

  Waar vind ik meer info over de publieke omroep en de Mediawet?
  Voor meer info over de publieke omroep in het algemeen kun hier terecht.
  Extra informatie over de Mediawet vind je hier en hier.

  WAAR WIJ VOOR STAAN

  1) Profielschets

  Klik hier voor de profielschets van de Raad van Toezicht van BNN en klik hiervoor het rooster van aftreden van de Raad van Toezicht van BNN.

  2) Code Goed Bestuur en sponsoring

  BNN werkt sinds 1 november 2007 met een eigen gedragscode. Deze regeling omvat richtlijnen en regelingen die goed bestuur en integriteit bevorderen. Kort samengevat komt het in de dagelijkse praktijk neer op redelijke afspraken over normaal mensengedrag. BNN verlangt van zijn medewerkers en van degenen die voor BNN werkzaam zijn dat zij de gedragscode kennen en toepassen. Ieder jaar in de maand april zullen alle medewerkers van BNN het inventarisatieformulier Code Goed Bestuur toegestuurd krijgen. Zij dienen dit formulier in te leveren bij de afdeling Personeelszaken.

  BNN is als publieke omroep gebonden aan de Mediawet en de diverse media-regelgeving. Zo zijn er ook regels met betrekking tot de sponsoring van programma's. Een voorbeeld hiervan is dat als een bepaald programma überhaupt gesponsord mag worden, dit programma maar voor maximaal 50 procent door de commerciële sponsor mag worden gefinancierd. 

  Klik hier voor verdere informatie over de Code Goed Bestuur en sponsoring.

  3) Beloningsbeleid

  Het bestuur ontvangt een vrijwilligersvergoeding. De functie van de leden van de RvT is onbezoldigd. Bij Omroepvereniging BNN zijn geen mensen in dienst: de werkzaamheden worden op basis van een opdrachtovereenkomst door Omroepvereniging BNN-VARA uitgevoerd.

  4) Mediacode

  Klik hier voor de Mediacode.

  5) Jaaroverzicht BNN-VARA 2015

  Bekijk hier het jaaroverzicht van 2015.

  6) Jaarrekeningen 2016

  Jaarrekening BNN 2016

  Jaarverslag BNN-VARA 2016

  7) Beleidsplan 

  Beleidsplan BNN-VARA 2016 - 2020

  8) Statuten

  De BNN-statuten!

  FUSIE

  Huh? Is BNN onderdeel van BNNVARA? Ja, dat klopt. BNN is per 1 januari 2014 gefuseerd met de VARA. Samen zijn we de omroepvereniging BNNVARA. Maar schrik niet, BNN blijft gewoon BNN. We maken gewoon de programma’s die jij gewend bent, van de afzender die jij gewend bent. Bij BNN kijk je naar Spuiten en Slikken en luister je naar Dit is Domien. BNN staat voor Bart’s Neverending Network, dus enden we never!

  BNN EN VARA SAMEN IN VARA-PAND

  Donderdag, 17 oktober 2013

  De nieuwe fusieomroep van BNN en VARA huist straks op het mediapark in Hilversum. Besprekingen met potentiële kopers en huurders voor het VARA-gebouw zijn gestopt. In de huidige vastgoedmarkt is er op korte termijn geen zicht op een nieuwe potentiële huurder of koper. Daarom is vandaag besloten dat VARA en BNN in 2014 samen intrekken in het huidige VARA-pand.

  Zakelijk directeur Marc Adriani: ‘Ons uitgangspunt is altijd geweest dat we op huisvesting moeten besparen. We willen ons geld gebruiken waar het voor is: het maken van de beste programma’s. Een gezamenlijke plek in Amsterdam was het goedkoopste scenario, maar leegstand in Hilversum is natuurlijk geen optie.’ 

  Volgens mediadirecteur Frans Klein heeft dit besluit geen gevolgen voor de grote ambities die VARA en BNN samen hebben. ‘We hebben ons de laatste tijd om verschillende redenen ingespannen om een verhuizing naar Amsterdam mogelijk te maken. Ook al staat ons gezamenlijke huis nu in Hilversum, ons plan om het beste mediabedrijf van Nederland te bouwen staat vast. Op dat gebied doen we geen concessies.'

  Voorlopig werken BNN en VARA nog vanuit hun huidige locaties. Wanneer in 2014 de fusieomroep verhuist is nog niet bekend.